9 d'octubre de 1986, hagués pogut ser una tragèdia
La caiguda de la volada que s'estava construint en el camp de futbol hauria pogut provocar una tragèdia humana de grans dimensions, si aquesta arriba a ocórrer el diumenge anterior, durant la celebració del partit de futbol Escolar-At.Balears, ja que a les grades protegides per la coberta s'hi havien congregat unes tres-centes persones per a presenciar el partit. La coberta estava protegida per puntals, amb l'obra no acabada.


La tribuna, ja acabada

No passà igual hores abans de la caiguda: els operaris havien tret els puntals que la protegien, a l'espera de diferents proves de resistència per al lliurament de l'obra. A pesar de la prohibició que ningú fes us de la tribuna abans del lliurament definitiu, una vintena de joves esperaven, sota la coberta, l'hora de l'inici de la sessió d'entrenament, just abans que s'ensorràs.

En el moment de l'ensorrament, a última hora de la tarda, el directiu Llorenç Siquier “Pobler” estava passant el remolc per a arranjar el terreny de joc. La caiguda de la coberta va provocar tal estrèpit que va semblar una bomba. La primera cosa que va fer en Llorenç va ser saltar del tractor i dirigir-se cap a la tribuna. Per sort, a davall ja no hi havia cap al·lot.

L'accident es va convertir, des del primer dia, en comentari generalitzat entre els habitants de la localitat, que insistien que l'atzar havia salvat Capdepera de figurar a les pàgines de successos dels mitjans de comunicació.

Com a causa de l'ensorrament, les estimacions dels tècnics la van atribuir a deficiències registrades a la base dels pilars que sustentaven la coberta.


Miquel Bestard