Manuel Muntaner reflexions sobre l'ús dels foros, especialment el de l'Escolar i les conseqüències negatives que pot tenir pel club

Image

   Els foros d’opinió semblen ser una eina a on la gent amagada darrera un nick exposa la seva opinió d’un tema en concret i en aquest cas sobre l’actuació d’un àrbitre de futbol a un partit disputat el dia 19 d’abril de 2008 a Inca a la categoria de prebenjamins. Pels qui no saben res del tema intentaré posar-vos amb antecedents:
   Resulta que es va penjar la crònica del partit a la secció de noticies de la pàgina web de l’Escolar per part del Webmaster del club i no tan sols es donava informació del partit, també es donava el nom i llinatges de l’àrbitre i el carrer a on viu, que resulta que és a Inca a pocs metres del camp de futbol. Segons el webmaster les decisions arbitrals  varen ser decisives pel resultat final ( Constància 5 – At Escolar 2) amb la conseqüent crítica i te tot el dret de fer una crònica segons el seu criteri, això no lleva que si un desconeix la llei de protecció de dades personals i dona la informació que es va donar s’incompleix la llei amb les pertinents conseqüències. Després de que els usuaris del foro de l’Escolar llegissin la crònica es va començar a donar opinions del partit al foro i fins i tot es va arribar a la incitació a la violència cap als àrbitres.
   Personalment jo vaig trucar al president de l’Escolar per tal de que com a mínim abans de tenir problemes es llevessin de l’article d’opinió  les dades personals de l’àrbitre i així deixar-ho com una simple crònica i no incomplir la llei esmentada, però no es va tocar res i va seguir igual que en un principi. El dia després d’haver parlat amb el President, l’Escolar va rebre del col·legi d’àrbitres una carta a on els informaven que havien pres nota de tots els comentaris al foro i de la informació personal de l’àrbitre a la web de l’Escolar i que si d’una manera immediata no eliminaven tots els missatges que incitaven a la violència i la crònica a on figurava el nom de l’àrbitre es prendrien les mesures oportunes, també els convidaven a fer un comunicat a on es demanaven disculpes per tot el succeït i així es va fer.
    Fa molt de temps que ho he dit a directius de l’Escolar, que el foro gestionat de la manera que es gestiona els durà problemes i així ha passat, el temps m’ha donat la raó i si les coses continuen igual això no acabarà així. Hi ha altres foros d’opinió relacionats amb el futbol a on abans de poder escriure la teva opinió estàs obligat a registrar les teves dades a la base de dades del moderador per tal d’estar identificat i així si un dia escrius una opinió que estigui fora de les normes bàsiques de funcionament es pugui per part del moderador identificar qui escriu i prendre les mesures oportunes.
Fa un temps que vaig prendre la decisió de no escriure cap tipus de comentari al foro de l’Escolar i penjar les meves cròniques a la pàgina del Cap Vermell per insults i amenaces que vaig rebre i ara més que mai no ho faré.
    El mal ja està fet i espero que aquests fets no influeixin en les decisions arbitrals dels propers partits fins a final de temporada als equips de l’Escolar i principalment als Juvenils que es juguen la permanència a la Lliga Nacional Juvenil.
 

Manuel Muntaner
Pilotes Fora