Estats Units prohibirà rematar la pilota de futbol amb el cap als nens menors de 10 anys
 


La federació de futbol dels Estats Units recomana prohibir als jugadors menors de 10 anys que colpegin amb el cap la pilota. També obligaria a limitar els cops de cap per a aquells entre les edats d'11 a 13 anys.
La mesura respon a una demanda presentada a la cort estatal de Califòrnia. L'objectiu és prevenir contusions i millorar el tractament mèdic d'aquestes i altres danys que poden produir-se en partits de futbol.
Un grup de pares presentà una demanda al tribunal estatal de Califòrnia, en la qual van acusar diverses organitzacions, entre elles la FIFA, de negligència i descuit en el tractament de lesions cerebrals o contusions produïdes en colpejar la pilota amb el cap, o pel xoc de cap entre jugadors quan disputen una pilota aèria.
Segons metges experts en aquestes lesions, el cap dels més joves és mal·leable (es pot deformar) al no estar completament desenvolupat, el risc que el cervell sigui agitat en picar la pilota és més gran. Això segons alguns científics pot tenir repercussions negatives a llarg termini.
La FIFA rebutja modificar una regla que canviaria per complet el futbol base, estès en els cinc continents. "No tenim evidències clares dels efectes negatius o de petites commocions pel fet de rematar de cap la pilota", explica Jiri Dvorak, neuròleg, cap de l'oficina mèdica de la Federació Internacional de Futbol Associació
La tècnica del toc de pilota tant de cap, com amb els peus, és el primer que s'ensenya a un nen. Ha d'aprendre a manejar el millor possible el que serà en el futbol la seva eina


Best