Divendres dia 9 de juliol de 2016, al moll de Cala Rajada, quatre grups jovençans oferiren un concert d'allò més engrescador. Els primers a pujar a l'escenari varen ser els membres del grup Sustrandos, uns convidats que sonaren d'allò més bé, per la seva mitjana d'edat, que era de 13 i 14 anys. El grup està format per components gabellins i artanencs: Marga Flaquer n'és la vocalista, la seva cosina Luisi Flaquer, la guitarrista, Joan Moyà al baix i Montserrat Santandreu al saxo, a més d'un bateria molt bo. El grup, tot i començar una mica fluix, agafà rodatge durant la vesprada i va sonar versions de grups de rock català en la seva majoria, amb la seva versió ska que va animar a tot el públic. S'ha de dir que portaven pocs mesos tocant i que, per tan poc temps, varen fer un nombre elevat de versions.





El següent grup a actuar va ser Arkhé, nom que significa origen en grec. Podem dir que es tracta d'un combo semiprofessional que fa versions molt diferents, moltes provinents del pop. Escoltar la potent veu d'Alejandra Cabello feia escarrufar el públic, i les notes més depurades del violí de Lluc Barbón i la distorsió de la guitarra de Toni Serra, res tenien a veure amb la seva antiga formació, més barroca i metàl.lica, tot i que es nota el bagatge après i que hi ha hagut un pas evolutiu més madur. Quant a les versions, la formació ha entès aquest concepte a la perfecció: no les tocaven tal i com són, sinó que ens oferien un toc personal que en feia d'algunes una versió millor que l'original. S'atreviren amb una versió lenta de Maichel Jackson, Beat it, o amb una cançó dels Beatles. La proposta que oferiren va ser del tot convincent.

 



Després, va ser el torn de Injection, un grup format només per tres components que practicaren un hardcore melòdic de baixa intensitat. La seva originalitat radica que feren bastants de temes propis, tot i que la veu era massa genèrica. La intensitat del baterista Martí va fer que la formació fos més sòlida en certs moments.







Finalment, pujaren a l'escenari els components del darrer grup de la nit, els Fallen heroes, conjunt que també animà la gent jove i no tan jove que devers la 1: 30 quedava damunt del moll. El so de la guitarra de Ianik va ser potent, amb una neta distorsió i la seva veu s'adaptà a les versions que presentaren.







En definitiva, va ser una nit jove, també per als no tan joves, carregada de ball, música i bon ambient. Esperem que els grups que tocaren agafin força i ens ofereixin una nova revetlla com aquesta.