Paquita Ferragut, una lliçó de vida  



Hem de reconèixer que quan arribàrem a la carpa muntada a la plaça Castellet per veure el projecte de dansa  "Vivir soñando" no sabíem molt bé què anàvem a veure. De fet, altres vegades ens havíem deixat sorprendre per propostes agosarades i originals d'espectacles de carrer, i amb aquest esperit ens hi apropàrem. 



El divendres 18, en el marc del Festival d'Arts al Carrer, vam assistir a un espectacle de dansa protagonitzat per Paquita Ferragut, una jove de 34 anys amb paràlisi cerebral infantil que, a més d'escriptora, no deixa cap repte per impossible: cavalca a cavall, esquia i vol fer teatre i dansa.

 

Aquesta estrena va impressionar a tots els que vam omplir la carpa, per a assisitir aun espectacle de dansa, però també a un repte, a una superació personal amb la dansa com a instrument. Un procés que no ha acabat, ja que la proposta és seguir treballant per a millorar la mobilitat i cercar noves coreografies que mostrin el procés d'aprenentatge.



L'espectacle escènic produït per T-shock es desenvolupa en terra, un mitjà que permet a Paquita realitzar les seves coreografies al ritme de la música i oferir-nos la seva creativitat, una lliçó magistral que es transmet directament a cada un dels espectadors, de qualsevol edat. Un missatge que no deixa impassible cap espectador.



Els seus moviments fruit de l'esforç, la tenacitat, la constància i el treball són d'una gran plasticitat i bellesa. 



Cal dir que Paquita Ferragut no es troba sola en aquesta aventura. Hi ha un equip que ha dissenyat el vestuari, l'escenografia, així com els professors de teatre-teràpia i dansa-teràpia. De fet, després de l'actuació, Mar Florit (fisioterapeuta i professora de dansa) i Jeroni Obrador (director escènic) i la mateixa Paquita Ferragut, ens explicaren tot el procés  creatiu, les dificultats de mobilitat inicials, els objectius proposats, la presa de consciència del propi cos, la millora dels moviments..., tot el que envolta aquest repte artístic i terapèutic, convertit en un espectacle maravellòs, màgic, emotiu...



Com va dir na Paquita, "tots tenim les nostres dificultats a la vida, però sempre es poden superar amb esforç". 

Enhorabona a tots, per la realització del projecte i el seu missatge.