La nova ruta per a ciclisme i BTT recorrerà els 2.500 metres de la carretera que uneix la rotonda de s'Heretat i l'encreuament de Son Talent a la carretera Ma-4042. Aquest projecte tendrà una inversió de 665.500 euros procedents del fons de resiliència de la fallida del turoperador Thomas Cook, els quals estaven destinats inicialment a les rutes GR EAST Mallorca - vial entre Capdepera i sa Font de Sa Cala - i que no s'han pogut utilitzar pel fet que la passada legislatura el Govern de les Illes Balears va denegar l'ocupació urgent dels terrenys i, per tant, va esdevenir impossible executar el projecte previst en el termini concedit.

Amb aquest nou projecte a s'Heretat, el municipi de Capdepera guanyarà espais per a la pràctica de l'esport a l'aire lliure i millorarà un camí antic, que continuarà essent transitable per a vehicles i disposarà d'un espai per als ciclistes, amb una zona arbrada i verda. La intenció del consistori gabellí és la d'aprofitar aquests doblers, i a la vegada seguir millorant les infraestructures viàries, adaptant-les a les noves necessitats de la societat. D'aquesta manera es sumaran nous recorreguts a l'oferta de rutes senderistes, ciclistes i naturals per tot el municipi, a més de ser una aposta per la mobilitat sostenible. Els residents en el nostre municipi disposaran d'un nou espai per gaudir amb la bicicleta, sigui amb la família o amb els amics, i també, de manera indirecta, s'aposta per un turisme plural respectuós amb l'entorn i amb els ciutadans.



La regidora de Turisme, Agripina Rocha ha volgut agrair la gran feina feta per a poder modificar el projecte, i d'aquesta manera que el poble de Capdepera accedís a aquest fons de l'AETIB que ajudaran a millorar molt l'oferta complementària de la nostra destinació turística. Agripina Rocha: "Ha sigut una feina dura, però un pic estigui acabat aquest projecte, tot esforç haurà valgut la pena, i continuarem creant nous espais i nous atractius que no són sols pels turistes, són també per a la ciutadania que els pot aprofitar durant tot l'any".

La regidora d'Hisenda, Vies i Obres i Contractació, Núria Garcia ha volgut remarcar que "Aquest és el primer projecte que s'executarà a Capdepera en democràcia destinat a l'ús de la bicicleta i a la mobilitat sostenible, però no serà el darrer, ja que en aquesta legislatura se n'iniciaran d'altres. De fet, aquest equip de govern no renuncia a fer el vial a sa Font de Sa Cala amb fons propis. En aquest cas, no obstant, era necessari dur a terme aquest projecte de s'Heretat per a invertir aquests fons. En cas contrari s'haurien perdut i el poble no tendria ni la infraestructura ni els doblers. Per això ens posàrem a fer feina amb els projectes que s'havien de realitzar amb els fons de la fallida de Thomas Cook, però tot d'una vérem que era inviable poder-los dur a terme en temps i forma, ja que sols estaven sobre el paper i no s'havien realitzat els procediments per a les expropiacions. En conseqüència, vàrem decidir aprofitar la partida econòmica que ens havien donat, i realitzar un projecte més realista, amb temps suficient per a executar-lo".

El projecte de licitació de les obres d'adequació del camí municipal de S'Heretat en una via preferent ciclista està llest i les empreses interessades tenen fins al proper 23 de setembre per a presentar les seves ofertes.