Maria de la Salut 1 – Escolar 4

fotos BEST



Benvinguts siau amics i amigues futboleres, estimats tots quan sou!

Abans d’entrar a esquarterar el que ha donat de si el partit d’avui, vull fer una sentida returada, la suficient per recordar a tota la parròquia futbolera gabellina, que aquesta setmana ens ha deixat una excel·lent persona i un dels bons  jugadors que han deixat empremta dins la història del nostre Escolar. En Joan Terrassa Julià més conegut per Joan Ruís ha començat a fer camí. Des d’aquesta secció de Cap Vermell volem donar el més sentit condol a tota la família d’en Joan. Descansa en pau, estimat!

Seria tot un detall que en el partit del propè diumenge, l’equip de l’Escolar portes el senyal de dol i que es guardés el merescut minut de silenci en memòria i homenatge d’aquest crac del futbol gabellí.

Ara sí, amem per feina! Primer partit de la temporada 24/25 i primera victòria. Un Escolar renovat i reforçat. En vist cares noves i qualcuna que ja ens era coneguda d’altres temporades.

Dins el capítol d’incorporacions podem apuntar i destacar per la seva gran qualitat tècnica, als germans d’Artà Xisco i Mateu Sansó Mosques. Per a Capdepera i per a l’Escolar serà un plaer i un gran honor comptar amb uns dels millors dimonis del món: en Xisco Mosca.

Una altra de les novetats agradables ha sigut la incorporació d’en Martin Ezequiel Fernández, germà del també jugador de l’Escolar Lucas. Aquest jugador no ha pogut començar millor la seva singladura verda-i-blanca, doncs, li han bastat els primers deu minuts de joc per fer dos gols de cinema cinc estrelles.

Continuant amb les incorporacions cal afegir les d’en José Quintana, Kelly Oluwasegun i la de Ismael Santos. Procedent del juvenil de l’Escolar. Álvaro Fernández Vega. I com no, la del nou entrenador Biel Sabater Sastre.



Els Exjugadors que s’han tornat a reincorporar són: Enrique Martínez Mercant, Ariel Franco i Abdou Khadre. Cal recordar que la plantilla encara no està tancada del tot. Hi ha jugadors que fan feina a l’hoteleria i d’altres que estan en procés de recuperació de les seves lesions.

Partit jugat al minúscul municipal de Maria de la Salut. Camp que compta en mil set-cents metres quadrats menys que el nostre estimat Figueral; informació facilitada per l’hemeroteca del mestre Miquel Bestard. Ja us podeu fer una idea del complicat que ha sigut poder desplegar un futbol mitjanament coherent en un camp d’aquestes difícils característiques. Per cert, Maria de la Salut, per mi, és un poble de gratíssims records, doncs, aquest pobre mortal, encara que no ho sembli pel seu físic actual, hi va jugar els tres darrers anys de la seva vida futbolística. Concretament defensant la porteria d’aquest gran club del Pla de Llevant. Tres anys que em serviren per fer una gran quantitat de bons amics que mai he oblidat. Gràcies, futbol i gràcies, Maria!

La primera alineació d’aquesta nova temporada ha estat la següent: Toni López sota pals. Colau Sureda i Lucas Fernández als laterals. Javi Maya i Ariel Franco al centre de la defensa. Javi Barrantes i Xisco Sanso en funcions de pivots. A la banda dreta Miky Ruedas; a banda esquerra Mateu Sansó. En solitari i a la punta de l’atac en Maríin Fernández.

També han jugat en Kelly Oluwasegun que en el minut cinquanta-quatre ha substituït a Jaume Faba. N’Abdou Khadre ha sortit al minut setanta per en Martin Fernández. Ismael Santos ha entrat al camp al minut setanta substituint a Colau Sureda.  Al minut vuitanta-set Ariel Franco i Javi Barrantes han estat recanviats per en Dani Vidal i Álvaro Fernández.

 El partit ha començat amb un Maria de la Salut que marcava les pautes. Realment, aquest equip, ha portat  el pes i la iniciativa del joc arran de tota la primera part. Un equip que ha fet un  futbol propi de la prehistòria, on la força i la contundència física, són els seus principals i magres arguments. 

L’Escolar, sempre molt ben situat a dintre del terreny de joc, ha basat el seu futbol i aspectes tècnics amb l’organització i la sortida al contraatac; situació i ruptura. La defensa ha estat molt atenta, col·locada i sempre desbaratant les accions ofensives dels marians. Els dos pivots també han suat la camiseta de valent fent una labor defensiva, de transició i de creació força endevinada. Les dues bandes han estat dos ganivets que han aprofitat la profunditat i la ruptura per desnivellar el matx. En Jaume Faba ha estat el regulador amb molt d’encert del centre del camp de l’Escolar. La grata sorpresa ha sigut en Martin Fernández, un complet desconegut per nosaltres que ha jugat en punta. M’atreviria a dir, fora voler fer cap mena de comparació que, des de la retirada d’en Toni Serapio, l’Escolar no havia tingut un davanter tan talentós com aquest.

Els cinc primers minuts del partit han sigut dels locals que tenien la pilota, però no podien o sabien arribar o definir de cara a porteria. Ha sigut al minut sis, quan en un contraatac iniciat per Ruedas, ha acabat amb un tret d’en Martin que s’ha introduït per tota l’esquadra de la porteria local. Encara, els de Maria, no havien paït el primer gol, quan al minut deu, a una jugada començada per banda esquerra, el mateix Martin de cap ha vençut una pobra resistència del porter local.

Els de Maria no han canviat el seu guió inicial. Han intentat mantenir la possessió de la pilota i apoderar-se de la propietat de l’espai. Hi ha hagut quatre estira-i-arronses de poca importància al centre del camp per part dels dos equips. Arribat al minut trenta,  el partit i els dos equips, sembla com si s’haguessin posat d’acord: han rebaixat la intensitat  del joc i han deixat passar els minuts fins a l’acabament de la primera part.

La segona part ha començat amb un tret, tan  endimoniat com espectacular, per part d’en Jaume Faba, a l’hora de fer la de treta d’inic al centre del camp. El porter local s’ha hagut d’emprar a fons per evitar el que haguera sigut el tercer gol de l’Escolar.  Els de Maria han intentat augmentar el ritme de joc. Aquest fet ha significat que l’anarquia i el descontrol fos la tònica del partit. Al minut cinquanta-cinc, a una jugada embullada dins l’àrea de l’Escolar, els de Maria han marcat l’u a dos. Aquest gol ha esperonat força als locals que continuaven, caparruts, portant el pes del partit. L’Escolar ben situat i ordenat, amb prou tranquil·litat, així com arribaven  les escomeses dels vermells-i-negres les anul·laven fora cap mena de perill.

Corria el minut cinquanta-dos quan,, els de Maria han quedat amb un home menys per una expulsió de doble targeta groga. Aquesta circumstància ha esmorteït les ínfules d’empatar l’encontre dels locals. Fruit del desconcert de l’equip de casa,  al minut seixanta-set a una jugada per la nostra banda dreta, un jugador del Maria de la Salut ha refusat l’esfèrica en tanta mala sort que ha marcat en pròpia porta. A aquests moments el partit semblava dat i beneit.

Els canvis, tant els dels locals com els dels visitants, no han permès que el ritme de joc fos continuo ni viu. Més bé tot el contrari el joc ha sigut espès, desordenat i travat. Aquests mateixos canvis i l’estat físic han afeblit, encara més, la qualitat tècnica i d’organització de l’equip del Pla de Llevant. Al minut vuitanta-sis, fruit d’una bona jugada de l’Escolar per banda esquerra, n’Abdou ha marcat el quart i darrer gol de l’Escolar. Ari sí, el partit estava vist per sentència!

Resumint! Podem dir que l’Escolar ha fet un bon partit d’inici de temporada. Per ser sincers, cal dir que feia molt de temps que no veia un equip tan segur i tan sòlid com el d’avui. No es pot destacar cap individualitat, perquè no seria just. Tot l’equip al complet, inclosos els canvis,  mereixen ser destacats pel seu bon joc, encert i compromís.

Això, senyores i senyors, pinta molt bé; de moment! Ja sabem que és el primer partit i, treure segons quines conclusions, és força arriscat. Convé anar partit a partit i no ficar pressió a cap de les parts contractants. S’ha de dir que la qualitat dels equips que conformen aquest grup és molt feble; això ens dona coratge fora deixar de tocar de peus a terra. De moment dins el si de l’equip hi ha molt bon ambient i, aquesta qüestió, és de màxima importància.

El pròxim partit serà el diumenge vint-i-dos de setembre dins el nostre icònic  Figueral. El rival a pelar serà el Palmanyola A. Un equip, aleshores, totalment desconegut que avui ha guanyat el seu partit contra un dels presumibles gallets de la categoria, el Cardassar B. Recordar que aquest equip està  entrenat per l’estimat i conegut Isma Venera. Esperem poder gaudir d’un partit tan bo com el d’avui.

Estimats i estimades, sobretot estimades, això ha estat tot per avui. Salutacions cordials!

Visca l’Escolar victoriós!

Biel Torres