Foto arxiu



La Guàrdia Civil d'Artà ha procedit a la detenció d'un home de 40 anys i nacionalitat alemanya com a presumpte autor d'un delicte de desobediència i resistència greu a l'autoritat ocorregut a la localitat de Capdepera.

Patrulles de la Guàrdia Civil d'Artà, seguint les comeses de prevenció de la seguretat ciutadana, van dur a terme diumenge a la matinada, un punt de verificació i identificació de persones degudament senyalitzat. En un moment donat, va fer aparició un motorista a qui un dels agents va procedir a donar-li l'alt amb senyals lluminosos i acústics, fent cas omís, esquivant el guàrdia civil i abandonant el lloc a gran velocitat, per la qual cosa els agents van emprendre un seguiment controlat de la motocicleta, activant els senyals lluminosos i acústics del vehicle oficial.

En un moment donat la motocicleta va fer un gir de 180 graus, allunyant-se del lloc en direcció contrària. Després d'emprendre novament el seguiment en aquesta direcció, els agents van poder observar que el conductor havia apagat els llums de la motocicleta i s'havia situat al voral de la via, inclinant el seu cos sobre aquesta, en un intent per evitar ser vist pels agents, moment en què el conductor va ser reduït i detingut.

A continuació es va sol·licitar el suport de la Policia Local de Capdepera, que es van personar al lloc i van procedir a realitzar-li la prova de detecció d'alcohol i drogues, donant un valor positiu en tots dos tests.
L'home va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de desobediència i resistència greu a l'Autoritat i va ser sancionat administrativament per circular amb una taxa d'alcohol superior a la permesa.