S'han gravat unes escenes de "Les dones de Can Catany" de Baltasar Porcel


 
L’horabaixa de dia 18 de febrer,  la farmàcia del Centre Melis Cursach va servir de plató per a una gravació en súper 8 de la mà d’un grup de campaners, dirigits pel veterà director Gabriel Mayans.

Es tracta de la gravació d’una sèrie de relats de Baltasar Pòrcel, que es desenvolupen al voltant de l’obra “Les dones de Can Catany” un relat del llibre “Ametlers en flor”.

 

Com hem comentat el director és Gabriel Mayans i el guió del mateix director i Julià Obrador. Els protagonistes de l’obra són Rafel Fiol i Antònia Seguí. Des de fa anys, ja és una tradició,  l’equip estrena una filmació a les festes de Campos.

Ens comentaren que cercaven una farmàcia antiga per rodar unes escenes de l’obra i s’assabentaren de l’existència de Can Melis i de la seva farmàcia, demanant per a poder gravar, transladant-se part de l’equip de gravació a Capdepera.

És curiós que encara empren el súper 8 per a gravar, amb les limitacions i dificultats tècniques que suposa (de fet graven la imatge per un costat i desprès afegeixen el so).

En Gabriell Mayans és un cineasta mallorquí, nascut a Campos , de formació autodidacta que ha realitzat més de 70 treballs en súper 8, de diversa temàtica (reportatges, documentals i pel·lícules de curt i mitjà metratge). L’any 2013 va ser guardonat amb el premi Bartomeu Oliver, un dels premis 31 de de desembre.