CONTUBERNI A MUNIC


En crònica telefònica datada a Munic, Cap Vermell (autèntica) publica una informació en la qual ha quedat al descobert el que podríem anomenar el contuberni de la traïció a Cap Vermell (autèntic), per estar conjurats elements de diverses tendències, aliats a comunistes i socialistes.

El cronista informa que aquesta reunió secreta ha tingut lloc a Munic entre els dies 13 i 17 d’abril, a la vigília del partit de Champions ®eial Madrid Bayern München. Al llarg d’aquests dies, a les cerveseries de la capital bàvara han canviat impressions, han passat revista als seus somnis i a les seves esperances i s’han intercanviat, també, les seves amargures. Tots ells arribaren a l’acord de condemnar formalment l’Associació Cap Vermell i desitjar la seva substitució com més aviat millor.

La resolució final, continua la crònica, adoptada per unanimitat, és, de fet, una autèntica declaració de guerra, ja que s'hi exigeix la dissolució de Cap Vermell.

 
El salons de la Hofbräuhaus foren testimoni d’una escena pintoresca, encara que gens ni mica nova en els annals de la més estèril politiqueria espanyola. Dos homes, ahir enemics irreconciliables, es donen la mà efusivament, subratllant una aparent reconciliació destinada al fracàs.

 Planificant el cop 

Relació dels fets, extreta de l’informe policial

Dia 13 a les 11:47 h. aterren a Munic i s’introdueixen al S-ban. A les 12:13 h. baixen a una estació dels suburbis de la capital, intenten aturar un autobús, s’encaren amb els automobilistes, tornen a l’estació i continuen el trajecte. Baixen del vagó a les 12:19 h. Envien una avançada escales mecàniques amunt; quan torna, la resta cavalca l’escala, cap amunt, baixen, es repleguen a l’andana i agafen un altre comboi. Els vigilants del metro estan amb la mosca rere l’orella.

 Bolso amb senyores

A les 13:51 h. se’ls veu a la Hofbräuhaus planificant el punch de la cerveseria. A hores d’ara ja estan sotmesos a intensa vigilància i un policia, fent-se passar per cambrer, aconsegueix instal·lar un micròfon a la bossa de mà d’una de les senyores.

A la sortida de la cerveseria deambulen esmaperduts per la ciutat. A les 22:14 h. són reclosos al correccional d’In.

Dia 14 es passen el matí intentat camuflar-se entre turistes de distintes nacionalitats. Al capvespre entre i surten de les esglésies mentre s’hi estan oferint actes litúrgics. Herr Morta, cap de la policia muniquesa, conclou que intenten localitzar l’enllaç, però no recorden a quina església és la cita. 

Era un escolanet, l'enllaç?

Dia 15 van amunt i avall en els distints transports públics de la ciutat, sense passar per caixa. Possiblement se senten vigilats i intenten donar capot a la policia. O bé són dels que creuen que ser mallorquí  dona dret a viatjar gratis per l’estranger o tenen una barra que se la trepitgen. El consorci del transport públic aporta a la fiscalia la suma dels trajectes no abonats.

La finestra C8 es correspon a la cel.la on s'internà al subjecte
a qui els altres es dirigien amb el nom de Herr President


 Dia 16 son escortats per la policia fins a l’estació central i es dirigeixen a Salzburg. A les 12:00 h. arriben a la plaça del poble, on son rebuts amb repic de campanes i una munió de gent surt a rebre’ls, són obsequiats amb bretzels gegants. El cap Herr Morta queda descol·locat, exigeix una reunió del gabinet de crisi. Què fer? Passen la informació al “cuartelillo” d’Artà. Després d’haver rebut totes les explicacions, llegits els informes i visionats els vídeos de les estacions de metro i dels llocs públics, l’agent Anacleto, amb una pregunta retòrica, endevina la tecla: “¿Estos tios, son idiotas, o qué?” Herr Morta, segut al seu despatx, pega carabassotades sobre la taula. A les 17:56 h. se'n tornen a Munic.

Dia 17. Munic descansa, recobra l’alè, els colpistes abandonen la ciutat. 

 L'Anacleto l'encertà!