Duschvorhangmaribelinen


 La visita que tot viatger programa en la seva estada a Munic és al castell de Hinn, al districte de Haidhausen, on a la sala 327 es mostra la famosa Duschvorhangmaribelinen.

Consta la Duschvorhangmaribelinen d’una estructura metàl·lica semicircular que la suporta i d’una tela impermeable atofada a la part baixa i mosquitera a la superior. La unió entre les dues teles s’adorna fent-la corbada, diagonal, en forma d’ona, etc. L'original és la que es mostra a la foto. La barra i la tela s’encasten amb un pont d’unió germànic d’anelles flexibles.
 
L’original, què és el que s’exposa, data dels anys 70 del segle XIX i va esser teixida per una de les amants del rei Lluis II de Baviera, encara que no s’ha pogut saber amb exactitud quina, ja que aleshores estava mal vist que una cortesana fes treballs manuals i s’atribuí a una dama de companyia. La barra la forjà un ferrer encarregat del manteniment del palau reial de nom Martin L., oriünd de Salsburg.
 
L’èxit fou immediat i la Duschvorhangmaribelinen s’introduí a totes les mansions de la noblesa i la burgesia de la baixa Saxònia.
 
Tant ens meravellà i quedàrem tan sorpresos que una component del grup s’interessà tant vivament per la Duschvorhangmaribelinen que demanà per parlar amb el sotsdirector del museu per veure d’aconseguir-ne una per posar-la com a element decoratiu a la sala de les visites de casa seva. Els interessats poden contactar amb https://m.bedbathandbeyond.com i/o al telèfon 800-462-3966. Cap família sense amor, ni cap llar sense Duschvorhangmaribelinen!