Sa Solera Gabellina A dia d’avui, ja no és cap secret que un grup de joves del poble han creat una nova associació, la qual han anomenat “Sa Solera Gabellina”, i que la seva principal activitat és la creació dels DIMONIS DE FOC DE CAPDEPERA i el desenvolupament de les seves actuacions


   El nom d’aquesta associació vol expressar les arrels del poble de Capdepera i totes les cales que l’envolten. Per tot això la majoria d’idees, imatges, expressions i representacions tindran un caire de la nostra terra i de la nostre població.

  Ens hem posat en contacte amb ells per saber-ne més coses i ens han contestat a algunes preguntes.

● Com va sorgir la idea?
   - Som un grup de joves que des de fa uns anys, quan assistíem al correfoc de les festes de Sant Bartomeu, ens fèiem la mateixa pregunta: “I això no ho podríem fer nosaltres?”. Aquest any hem decidit intentar-ho. Serà una nova experiència per a tots i pensam que és una experiència que necessitam viure. Nosaltres volem ser els DIMONIS DE CAPDEPERA! Perquè el correfoc és una festa que ens agrada molt i que vivim des de petits, quan els dimonis d'Iguana Teatre venien i ens en feien gaudir.
   Ens agrada tant el foc i el fum que cada any anam als correfocs que se celebren per tota l’Illa, com bé pugui ser a Artà, a l’Atiar Foc a Palma, al Pandemonium, a Mancor de la Vall...

● I l’associació sols serà ELS DIMONIS DE FOC?
  Ara, en principi, en ser tot tant nou, doncs sí. Sí la cosa va bé i tira endavant, la idea és fer altres activitats per al poble, per a la gent jove i no tan jove. Però ara, pensam en el que ens dirien els nostres padrins: “no volgueu passar l’arada davant el bou”, “a poc a poc i amb bona lletra”.● Quins són els vostres principals objectius?

   Ara per ara, el principal i únic objectiu és formar el grup, més tard serà consolidar-nos.
  A part d’això, com a objectiu de la colla, hi ha poder sortir aquest any a qualque correfoc i la nostra il·lusió és sortir a Capdepera, però com bé hem dit anteriorment, a poc a poc.● Ja heu començat a fer feina?
   I tant, suposam que la gent haurà vist el vídeo d’Arnau Serra, "Mallorca m’agrada!" i s’haurà demanat si a Capdepera hi ha dimonis de foc. Abans de continuar, volem felicitar n'Arnau pel vídeo i a més agrair la possibilitat de participar-hi. Seguint amb la pregunta, vos direm que estam intentant fer tot lo posible per tal de començar. Per exemple, per gravar el vídeo s’ha hagut de fer molta feina per tal de poder acabar la vestimenta, les màscares i el material que vam cremar.
   Pensa que cada setmana quedam, un o dos dies, ja que ens queda molta feina a fer. Això ho sabem, són coses complicades de fer i més amb falta de recursos econòmics, però tenim molta il·lusió i haurem de treballar i sofrir una mica.
   Ser dimoni no és simplement sortir a fer festa i cremar quatre carretons. Al darrere hi ha molta feina, com arreglar tots els papers de l’associació, assegurances, o fer qualsevol curs per poder sortir i tirar pirotècnia. A banda d’això, hem de cercar subvencions i/o ajudes i col·laboracions, ja que no tenim diners i de moment intentam arreglar-nos amb els recursos mínims, i ens trobam que hem de preparar tot tipus de material físic per tal de poder crear les actuacions. Finalment, hem d'esmentar que, a part dels dimonis, també hi ha un grup de músics.

● Voleu afegit alguna cosa més?
  Per acabar direm que volíem que tot fos una sorpresa per a tots els fanàtics gabellins dels correfocs, però no podíem desaprofitar l’oportunitat de sortir al vídeo de"Capdepera, Mallorca m’agrada!", per obrir boca als qui estimen aquesta festa.
   Esperam seguir endavant i que tot surti be, i que d’aquí uns anys la gent recordi als Dimonis de Foc Capdepera
   Moltes gràcies per tot, i una abraçada molt forta per a tots/es, de Sa Solera Gabellina.

FOC I FUM!!!