"La temporada d'enguany és tranquil·la"













 

El matí de Sant Bartomeu desprèn una calma sota el sol propícia per a una conversa lleugera a la platja com Son Moll, on Pablo Martínez, socorrista del lloc, ens atén molt amablement, tot d'una disposat a la conversa. Ens presentam com a "Cap Vermell" i li comentem que venim a fer-li una  entrevista; ell, amb un accent argentí argentat ens comenta: "Sí, supongo que mis jefes también la leerán". La mar sense gaires ones veu com entren i surten d'ella els turistes, amb matalassos o sense, amb ulleres o sense (el darrer model sembla extret de 20.000 llegües de viatge submarí). Devora la torre de vigilància encetam la conversa:

Cap Vermell: Com ha anat la temporada d'enguany?

Pablo Martínez: Bé, jo crec que bé.

CV: Ha estat tranquil·la?

PM: Bé, tranquil·les no ho són mai, perquè sempre hi ha algun ensurt, però en general es pot dir que s'ha duit bé.

CV: Son Moll presenta algun perill per a nedar-hi que cal considerar?

PM: Diria que sí, però depèn molt de les condicions, per exemple quan es desfermen vents que porten marees de l'interior, diguem que la zona de bany es pot convertir en un perill. També hi ha la qüestió del calor, de les roques i altres assumptes que poden comportar algun problema. En el moment més àlgid de l'estiu pot haver-hi alguns cops de calor, qualque deshidratació que hem de socórrer, etc.

CV: Quan hi ha un tancament de platja per mal temps i heu d'acotar la zona de bany, com ho porteu?

PM: És complicat, però si tens els coneixements per a resoldre qualsevol incovenient, això fa que qualsevol complicació sigui menor. Anys d'experiència fan que ens anticipem a les circumstàncies que puguin sorgir.

CV: Quants de socorristes sou en aquesta platja?

PM: A Son Moll som sempre dues persones.

CV: Com portau la situació de feina a les platges de Capdepera entre el grup de socorristes?

PM: Per la meva part, la duc bé, ara, tampoc puc parlar per totes les situacions. Jo estic content i satisfet.

CV: Gràcies Pablo i bon estiu, sense ensurts, si pot ser!