Rocío Garcia Fernández, promesa del futbol femení. 
Dia 9 de setembre, l'Escolar li reté un senzill i sentit homenatge a Es Figueral.



 

Per conèixer una mica més na Rocío García vam anar a casa seva, en el carrer de la Mar de Capdepera, on ens va atendre amb molta amabilitat, acompanyada d'Elena, seva única germana.

Rocío García, quan tenia tres anys, es va mudar al nostre municipi amb els seus pares i germana, per motius laborals dels seus progenitors. Gerónimo, pare de na Rocío, és nascut a Càceres, i Elena, la seva mare, és natural de Madrid, els dos amb treball estable en el nostre municipi

Rocío García va néixer el 20 de setembre de 2001, va començar jugant al costat dels nens de la seva edat en el planter de l'Escolar. Paula Bonet l'acompanyà en aquests primers anys, Paula ara és jugadora del Porto Cristo femení.

Rocio amb Elena, seva germana

   Les nines poden jugar federades amb els nens fins a l'edat infantil; a partir de la categoria cadet ho han de fer amb equips integrats només per al·lotes. A Capdepera no hi ha equips femenins de futbol, de manera que na Rocío, per progressar i poder seguir jugant, va haver d'emigrar primer a Marratxí, on jugà tres temporades, i en la temporada actual 2017-2018 defensarà els colors del Collerense, un club que dedica molta atenció al futbol femení i que té un equip en la lliga autonòmica i un altre a 2a Divisió Nacional. En aquesta categoria, amb el Son Sardina, són els dos únics representants de Mallorca. Na Rocío, en ser de primer any juvenil, forma part de la plantilla de la lliga autonòmica, però alhora pot jugar amb l'equip de 2a Divisió, categoria en què ja ha debutat.

Na Rocío ha estat jugadora habitual en les seleccions regionals de la seva edat i en aquest curs va ser citada a dos entrenaments amb la selecció nacional Sub17. Aixi va respondre a unes preguntes que li formulàrem.

- Com està el tema de la selecció nacional Sub17?
- Vaig assistir a la primera convocatòria i estic esperant que em truquin per a la segona.

- En el Coll, quants d'entrenaments teniu per setmana?
- Tres.

- Com ho fas per desplaçar-te als entrenaments?
- Amb el Collerense també hi juguen una al·lota d'Artà, una altra de cala Millor i una altra de Manacor. Els nostres pares fan torns per acompanyar-nos.

- Qui és el teu lloc en el camp?
- Jug de davanter centre.

- Quines qualitats teves destacaries, com a jugadora?
- Tècnica, potència, velocitat, visió del joc...

- I què necessites millorar?
- La resistència i el joc aeri.

- Com van els estudis?
- Estic estudiant a l'Institut Mossèn Alcover de Manacor. Aquest any hauria de fer el primer de Batxiller,  però faréun mòdul esportiu de futbol.

- I d'al·lots, com anam?
- D'això res, primer són els estudis.


- I de l'Escolar què ens dius?
- Súper agraïda del reconeixement que em va fer el passat 9 de Setembre, no em veig mereixedora de tants d'elogis. Aquest dia em quedarà gravat per tota la vida

Com a anècdota, ens diu que de petita, quan va venir de Madrid, li agradava el cocido madrileño, però que ara s'estima més una bona escalopa.

BEST