Felip Esteva dóna el sus a unes ‘no festes de Sant Roc’



L’acte que marca l’inici “oficial” de les festes de Sant Roc és el pregó i enguany ha estat a càrrec d’en Felip Esteva Castro "Blancus".

Però com que les festes fa dies que han començat amb diversos actes i per seguir una línia cronològica, en aquest relat anirem passa a passa.
 

Dimecres, 10 d’agost, la jornada va ser completa, almanco pel que a l’horabaixa es refereix. Primer hi hagué la ja tradicional exhibició de judo que organitza de forma impecable el Club Reshinkan, amb l’incombustible Pep Mascaró.
 

 Els més petits van fer demostracions i els juvenils i adults feren breus combats, alguns amb claus molt espectaculars. Acabada la “competició” hi hagué uns divertits combats entre els més petits i els adults i tant els petits judokes com el públic gaudiren amb els desiguals enfrontaments. En Pep Mascaró i el regidor d’Esports, Pere Terrassa, posaren el punt i final amb paraules d’agraïment dels participants (molts de vinguts d’altres pobles de la comarca) i els trofeus recordatoris.
 

Sense haver acabar l’exhibició de judo, a la mateixa Plaça dels Pins arrancà el cercavila pels carrers Elionor Servera i l’Agulla, fins a la plaça del Centre Cap Vermell.

El cercavila comptà amb la música de la Banda de Cornetes i Tambors i del grup imprescindible, “Els que ningú vol”.
 

Cal dir que “Els qui ningú vol” celebren enguany els 20 anys de la primera sortida. I per aquest motiu lluïen una camiseta dissenyada per a l’ocasió. De la seva actuació poc podem afegir al que hem dit altres vegades, senzillament magnífics, donen ritme i color a aquests actes.

 

El cercavila resultà molt concorregut i comptà amb la col·laboració de Protecció Civil de Capdepera, regulant el trànsit dels carrers per on passava la comitiva i obrint pas.


 



Arribats a la plaça del Centre Cap Vermell, en Felip Esteva va llegir el seu pregó. Abans però, el batle  Rafael Fernàndez va informar de la supressió dels focs artificials de Sant Roc, ja que no es té permís de Delegació del Govern. Segons digué (es pot llegit al comunicat de l’Ajuntament publicat dies abans) no hi havia excusa, va ser una errada de pròpia, i demanà disculpes.

El pregó de Felip Esteva parlà de la “involució” de Cala Rajada com a poble i de les “no festes de Sant Roc”.  Un text molt crític, en la línia del seu pensament, que també podeu llegir a  Cap Vermell (http://www.capvermell.org/index.php/festes/sant-roc-i-sant-bartomeu/19050-prego-de-felip-esteva-a-les-festes-de-sant-roc-2016).

 

En Felip, cuiner de professió, antic polític, botànic i artista en el temps lliure, va opinar sobre el turisme que visita el municipi i va comentar l’evolució de les festes del patró de Cala Rajada, de com s’han “despersonalitzat”, dels actes que se celebraven anys enrere i de la ubicació actual de les festes, a la plaça dels Pins.

 

El propi Felip va ser l’encarregat d’encendre la traca que dona el sus a les festes.

 

L’acte acabà amb un refresc ofert per l’Ajuntament, que com sempre, de forma distesa, els veïns profiten per comentar, xerrar i brindar pel període festiu que comença amb Sant Roc i, sense solució de continuïtat, acaba a final de mes, amb Sant Bartomeu.



El pregoner de Sant Roc i la pregonera de Sant Bartomeu:



El pregoner amb l'equip de govern de l'Ajuntament:


 

La jornada festiva acabà amb l’actuació dels grups de ball de “Total Dance”, de diverses edats, que oferiren, damunt l’escenari de la plaça dels Pins, diverses coreografies.

El nombrós públic que omplia la plaça va acollir amb constants aplaudiments les intervencions de les ballarines.