El mal temps protagonista de les corregudes de Sant Sebastià, a Cala Rajada



Malgrat tot, el recorregut resultà molt participat i una gentada vibrà amb els acords de la música de la Banda









Les corregudes de Sant Sebastià a Cala Rajada van posar de manifest fins a quin punt la gent sent devoció per aquesta festa. 



Com s'ha fet els darrers anys la diada festiva començava amb el dinar ofert a l'Obreria, banda de música i col·laboradors, dins la cotxeria d'Antoni Moll, al carrer Hernan Cortés. Durant el dinar l'Obreria fa fer un present a Jaume Fuster com a gratitud per la redacció de s'argument durant deu anys consecutius. 



A les 15 hores, amenaçant pluja (de fet havia plogut poc abans), el coet marcava l'inici del recorregut amb el primer ball.



Davant la cotxeria hi havia un bon grup de gent, amb camisa blanca i mocador vermell,  disposat a passar-s'ho bé. Als primers acords de la banda s'hi uniren les veus, com una mena de repte al mal temps que s'anunciava.






La comitiva, aparentment una mica menys nombrosa com altres anys, es dirigí a la plaça de l'església del Carme, on se produí l"encontre" de dimonis i l'acte en què se romp la creu de mata. 






Semblava que l'amenaça de pluja quedaria en això, amenaça, per bé que queien quatre gotes. Des de l'església començà la desfilada pel carrer Elionor Servera amb una gran aglomeració de participants.  



La primera apreciació de manco participació es va esvair. Voltant pel carrer Llegítimes la comitiva anava a poc a poc, entre ball i ball. 

Ja al carrer Mallorca hi hagué la primera aturada i tot seguit va tenir lloc el ja tradicional ball dels dimonis de Capdepera i Artà. En aquest punt resultava prou difícil fer rotlle per ballar. 



Aquí teniu els quatre protagonistes del ball.



La ruta seguí per Castellet, Sant Andreu i Reis Catòlics (amb aturada a can Llissa) per arribar al moll. El temps ja ens havia deixat petits ruixats.



A la cantonada d'Antoni Maura, ja gairebé fosquet, se fa un dels darrers balls. En aquest punt la gent feia molta pinya i resultava dificultós moure's i fer rotllana, de fet els músics en passaren un fum per poder tocar. No volem deixar l'oportunitat de recordar a la gent que respecti els músics, ja que aquests tenen moltes dificultats per poder anar junts i tocar (se lamenten de rebre cops, fortuïts però molests, que arriben a fer mal). 



Ja fosca, s'arribà al carrer l'Agulla  i a la plaça dels Mariners hi hagué un nou ball  que acabà precipitadament, amb una forta pluja. En pocs minuts va caure un bon ruixat. Després d'un primer moment de desconcert, una part de gent optà per refugiar-se sota balconades o alerons i d'altres seguiren ballant enmig del carrer, com si res.



Després de la pluja, els dimonis sortiren per fer el darrer ball, amb la gent que quedava, encara molta, completament entregada al çant els dimonis ja sense caretes.



A les 19 hores havien de sortir els dimonis per fer la volta als foguerons. L'amenaça de nou, i forts ruixats, van desaconsellar que sortís la Banda de Música i es decidí que no acompanyaria els dimonis. Així que aquests, seguits d'un petit grup d'incondicionals i membres de l'Obreria, visitaren alguns dels foguerons més propers, començant pel de la Tercera Edat "Sol Naixent".



Els dimonis hagueren d'entrar a l'interior del local ballant, mentre una improvisada coral cantava cançons de Sant Antoni. Durant la visita, a altres foguerons ballaren amb música enregistrada. 



Els foguerons quedaren deslluïts per la pluja i el vent. Enguany el mal temps ha estat el protagonista de les festes de Sant Sebastià de Cala Rajada.