Una experiència musical inesborrable.


Dissabte 19 d’octubre, en el marc del cicle de Concerts de Tardor que organitza Joventuts Musicals de Capdepera, es va celebrar un concert d’una bellesa excepcional a l’església del Castell de Capdepera, un indret que, tot i la dificultat per accedir-hi, va oferir una experiència inoblidable als assistents, recompensant amb escreix a tots aquells que van decidir assistir-hi. El lloc, ja de per si màgic, amb la seva llum tènue i les vistes a l’horitzó captivador, oferia l'escenari ideal per submergir-se en la música de Johann Sebastian Bach, en un ambient recollit i íntim que accentuava l'experiència sonora.

Joan Campomar va ser l’encarregat de delectar el públic, que va omplir completament la sala, amb les tres primeres Suites per a Violoncel de Bach, en una transcripció sorprenent per a marimba. Aquesta música, des que Pau Casals la va donar a conèixer al món, ha demostrat la seva capacitat per transcendir no només el temps, sinó també la instrumentació. Campomar va donar nova vida a aquestes obres, on cada Suite es compon de sis moviments: el Preludi, potser el més reconegut, seguit de l’Allemande, la Courante, la Sarabande, el Menuet i la Giga.

Amb una sensibilitat exquisida, el músic va saber mantenir l’atenció del públic durant tot el concert. La fusta de la marimba donava una nova profunditat a les melodies de Bach, oferint una textura sonora que convidava a la curiositat i el descobriment. El públic va quedar immers en un estat de contemplació, fascinat per la fluïdesa i la calidesa de les interpretacions, i per com Campomar aconseguia fer que cada nota ressonés amb una claredat i emoció impressionants amb la seva marimba i la seva sensibilitat artística, fent que la música de Bach brillés d’una manera inesperada i meravellosa.

En conjunt, va ser una vetllada plena de màgia i delicadesa, on la combinació de la música, l’escenari i la interpretació ens va fer viatjar a través del temps i ens va oferir una experiència musical inesborrable.