Exposició conjunta de de Brigitte Dengler (pintura) i Norbert Schäfer (fotografia)

 

Divendres, 18 d’octubre se presentà a la sala d’exposicions del  Centre Melis Cursach l’obra de la pintora Briguitte Dengler i del fotògraf Norbert Schäfer, amb el nom de “Kontraste”. 

La presentació va anar a càrrec dels autors, la batlessa Mireia Ferrer i regidors de l’Ajuntament de Capdepera, i comptà amb la presencia de nombrós públic, especialment alemanys.



Vuit anys després dels seus Moviments aleatoris al Centre Cap Vermell, Norbert Schafer ara presenta Kontraste al Melis Cursach. Una cita per començar: 

"La fotografia expressa allò que es veu; redissenyar-la és una expressió de sentiment"
 


Continua amb els moviments aleatoris, casuals o no, deixen entreveure una realitat sempre en moviment, en la qual ara és ara, sempre és avui, sempre existeix una continuació de les circumstàncies que captem i observem, sigui fruit de la casualitat, del destí o de les eleccions personals.

En aquesta exposició, Norbert Schäfer continua amb la reflexió sobre aquesta vida en què estem en moviment continu a través del constrast i juga amb la llum. Vol què ens deixem portar per la realitat que vivim i que, moltes vegades, és simplement aleatòria. Una obra que convida a preguntar-se: Vivim aquest moment fruit de l'atzar o realment perquè el triem?



La seva PhotoArt resulta freqüentment de diferents moviments del subjecte i de la càmera. Els molts diversos motius juguen entre realitat i abstracció. El resultat d'apilar i intercalar motius menys té a veure amb la fotografia clàssica, que amb la creació d'imatges amb la llum.

Fa gairebé quaranta anys que Norbert Schäfer treballa, amb gran èxit, com a artista i fotògraf. En els seus estudis de Düsseldorf i Cala Rajada treballa, també, com a fotògraf publicitari internacional per a empreses i marques prestigioses com ara Bayer, Coca Cola, Volkswagen per nomenar algunes.Ha realitzat exposicions a tot el món, a Alemanya, Espanya, Regne Unit, Austràlia, Iran ...



Brigite presenta el seu cicle de Mallorca, amb la mar i les pageses. "En aquest cicle es processen totes les impressions immediates de la Mediterrània: la llum radiant, l'explosió de colors a la natura quan tot s'obre i floreix, l'aigua turquesa en relació amb l'arena d'aspecte rosat, el paisatge contrastant i la gent de l'illa mediterrània.



Una pintura amb textures d'argila, riques de matisos i detalls.



Poques coses en comú d'aquests dos artistes de Düsseldorf. Ell es dedica principalmente a las zonas urbanas, ella a las zones rurals. Les seves imatges fotogràfiiques irradien majoritàriament velocitat; les de la pintura, calma. En resum: a primera vista, les obres de Brigitte Dengler i Norbert Schäfer no tenen gaire en comú. D'aquí el títol: "Konstraste".



La qualitat artística de les propostes sí que és el llaç comú.



Crida l'atenció la proposta de Norbert de transformar el teu retrat en una obra d'art única dissenyada específicament per a cada un.



Aquesta exposició conjunta romandrà oberta fins dia 1 de novembre amb horari de 11 a 13 hores (diumenges tancat).