El passat dijous 23 de juliol s’estrenà el Sant Jordi d’estiu a la llibreria nova Lletres i fils, regentada per Soledad Peiró, situada al Pla d’en Cosset 12  de Capdepera, en una jornada atípica que s’hauria d’haver celebrat dia 23 d’abril, però que per mor de la pandèmia no es va poder dur a terme.

És per aquesta raó que aquest dia, la llibrera va obrir el seu lloc per oferir noves estrenes editorials, entre les quals hi havia el nou llibre d’Elvira Lindo, que portava més de 10 anys sense publicar, llibres dedicats a “Pequeñas mujeres rojas”,  de Marta Sanz, amb la qual tanca una trilogia situada entre la novel·la negra i la política, també hi havia llibres de medicina alternativa com per exemple Sanar. De mica en mica, els clients i amics de la nova llibreria es donaren cita en el recinte per intercanviar impressions i compartir uns instants d’aquest sant Jordi, que no es pot escapar com a cita i referent cultural.

D’altra banda, la industria dels llibreters ha intentat que l’esdeveniment prengui força a molts d’indrets de Catalunya, fet que també s’ha notat aquí a les Illes Balears i que gràcies a l’esforç particular, també ha tret el seu fruit en aquesta Capdepera nostrada. Tot i així, hi havia un ambient distés, tot i la calor, que hauria estat bé que hagués estat més participatiu.

En definitiva, la jornada presenta també una nova llibreria que és motiu de celebració per a totes i tots els gabellins. L’acte també s’amenitzà amb un tast de coques i vins, fet que el va fer més agradable. Ja hi ha un nou lloc on puguis fer la teva adquisició particular de llibres! Enhorabona!


Joan Cabalgante Guasp