El curt, de trenta minuts dedicat a les peripècies de la paleontòloga Dorothea Bate, se projecta dimarts 19 de setembre a CineCiutat i el format sèrie es veurà a partir de dissabte 23 a IB3 Televisió.






A principis del segle XX, poques dones s’atrevien a desafiar les normes socials i recorre el món en solitari. Dorothea Bate ho va fer i va viatjar pel Mediterrani, a la recerca de fòssils d’animals extints, convertint-se en una paleontòloga reconeguda internacionalment.

“Dorothea on the rocks” és una pel·lícula, i alhora una minisèrie d’animació, que segueix les aventures de Bate d’un lloc a un altre del món, fent front a grans dificultats i perills. En el seu recorregut, Dorothea no només descobrirà animals inversemblants, sinó que farà amics, estarà a punt de perdre la vida i s’enfrontarà a qui sigui necessari per poder aconseguir els seus objectius.



El curtmetratge, de trenta minuts de durada, s'estrenarà dimarts 19 de setembre a les 19.00 hores al CineCiutat de Palma, amb la presència de les directores de la pel·lícula, Marta Hierro i Núria Abad, així com del seu director d'animació, Luis Ozonas. La sèrie, de quatre capítols de deu minuts cada un, s’emetrà setmanalment a partir de dissabte 23 de setembre a les 9 h del matí a IB3 Televisió.

Aquest projecte parteix de les animacions desenvolupades per MOM Works per al reconegut documental “Dorothea i el Myotragus”, que recupera aquesta figura de gran importància que fa cent anys va posar les Illes Balears en el mapa científic internacional amb el descobriment del Myotragus balearicus a la cova de na Barxa a Capdepera. Però va més enllà, relatant les experiències de Dorothea a Xipre, Creta, Regne Unit, Palestina i Àfrica. Les seves troballes encara avui són de gran rellevància científica per conèixer l’evolució de les espècies.



“Dorothea on the rocks” és una minisèrie i curtmetratge de dibuixos animats de MOM Works, en coproducció amb IB3, amb el suport de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología i la Fundació Mallorca Turisme.