Per Miquel Piris





"Els que "putodefensenEspaña" uns dies van amb nines inflables i d'altres passen el rosari i sempre alcen el braç per demanar taxis".





Com perdonar un cop d’estat? Com deixar sense resposta amenaces, coaccions, robatoris...? Com no jutjar als que van fer una guerra contra un govern elegit democràticament matant 600.000 persones, la majoria víctimes d’assassinats sistemàtics, tortura i altres brutalitats. A la postguerra encara n’executaren 50.000 més i 300.000 les mataren de fam. Com oblidar a milions de refugiats? Com perdonar aquest holocaust? Idò n’hi havia prou amb tenir una ideologia coincident amb el Moviment Nacional i tots els crims que el feixista de torn hagués comès entre 1931 i 1936 quedaren perdonats a l’instant. I després de quaranta anys de dictadura nazi franquista, nova amnistia per convertir en ‘demòcrates respectables’ a milers de feixistes, assassins, torturadors... I encara està en vigor! Fermat i ben fermat! Una altra amnistia recent: la que va aplicar Eme Punto Rajoy per perdonar a 30.000 defraudadors. Serà per amnisties execrables! Ara, el campió és Aznar: en un sol dia, l'u de desembre del 2000, va indultar a 1.443 persones. El PP d'Aznar també van indultar a 18 membres de Terra Lliure que havien estat sentenciats per terrorisme i a dos alts càrrecs socialistes que també havien estat condemnats per la mateixa raó, en aquest cas, terrorisme d'Estat (els GAL).  


Per això els ciutadans que aquests dies es manifesten a Madrid troben estrany que la policia carregui contra ells per «puto defender España». A ells, descendents dels amnistiats que canten ‘Cara al sol’ amb el braç nazi ben alt!? Ara només faltaria que acusassin Aguirre i Abascal de sedició, com als Jordis. Si apareix una secretària judicial dient que ha hagut de sortir pel terrat d’un edifici adjacent, ja veig Carmen Lamela de l’Audiència Nacional enviant-los a presó. Bé, Lamela no perquè la van ascendir al Tribunal Suprem.




Els que "putodefensenEspaña" uns dies van amb nines inflables i d'altres passen el rosari i sempre alcen el braç per demanar taxis.

Però el que em fa patir més és Feijóo i Ayuso. Els inductors d’aquesta PP-Borroka de joves nostàlgics tatuats amb esvàstiques i feixiguardapits podrien ser acusats de rebel·lió i terrorisme! I la candidata de Vox que suggeria llençar cóctels molotov a la policia se n’haurà d’anar a Bèlgica? També és ver que el jutge lawferista García Castellón que s’ocupava d’això ara està més ocupat en salvar a Cospedal de la Kitchen o fent callar Fernández Díaz que acusa el seu partit perquè l’han deixat tot sol («Sé fuerte, Jorge!»).




Esperanza Aguirre ha passat d'interrompre el trànsit fugant-se de la policia local a tallar el trànsit manifestant-se. 

 

Esperem que la Unió Europea posi una mica de seny en tot aquest assumpte. Encara que, veient com es compixen sobre els ofegats al Mediterrani o els pobres palestins, pentura millor que no s’hi fiqui gaire. Tenim feixistes per sobre de les nostres possibilitats, aquí i arreu. 

*El títol surt d'aquí:  https://twitter.com/Deselectrocuta1/status/1727088753217622162?s=20




Com demanar un taxi correctament.