Una flama per l'Esperança

                           
                                   Una flama per l'Esperança


La Flama del Canigó, festa ancestral d'encesa dels Focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans, arribà la revetlla de sant Joan a 38 municipis mallorquins gràcies a 29 delegacions de l’Obra Cultural Balear, 12 associacions i 3 ajuntaments. Entre elles Cap Vermell.

La Flama del Canigó s'ha construït sobre nombroses càrregues simbòliques. El fet és ben senzill, però: la flama és la llengua catalana, que cadascun de nosaltres mantenim i distribuïm. El simbolisme comença, cada any, el cap de setmana abans de Sant Joan. Una munió de dones i homes fan l'ascensió a la pica amb feixos de llenya que porten dels seus pobles, viles i ciutats. 

Hi ha moments que sembla que aquests actes simbòlics són sobrers i que tal volta caldria "passar de pantalla" però, en moments com ara, quan triomfa l'extrema dreta que vol eliminar el català de les nostres vides, que vol foragitar una cultura per instalar-ne una altra, ens adonam que mantenir la flama de la llengua és l'Esperança de poder transmetre-la als nostres fills i néts. 

Que per molts d'anys!