De diaris, paraules, escoles, jutges,
       fems, agulles i actors






** Llegit a “Diario de Mallorca” el dia 13 de setembre, dimarts i tretze, pàgina 25 (Successos): ”Els Mossos d’Esquadra varen detenir ahir a Blanes (Girona) un jove acusat de matar l’home queva morir d’una ganivetada el passat divendres (EFE Barcelona)”. La pregunta que jo m’he fet quan ho he llegit és: Com es pot detenir una persona que en mata una altra que ja havia mort?

** Noves paraules: Riumenge: Diumenge, per a les persones que, com jo, l’endemà fan festa…// Horroròscop: Conjunt de prediccions per al proper any 2017.

** Disciplina escolar: Any 1970: Fas una malifeta a classe. El profesor et fot dues mamballetes. Quan arribes a casa teva, el teu pare te n’afegeig altres dues. Any actual: Fas una malifeta a classe, el professor et dem

ana disculpes. El teu pare li munta “un pollo” al mestre i a tu et compra una moto per a alleujar-te el disgust. De guillats!

** “Un jutge determina que una nina ha de fer la primera comunió, malgrat l’oposició de la mare, perquè es tracta d’una cerimònia que secelebra una sola vegada a la vida i que, per aquest motiu, és fa una festa familiar on les nines solen portar un bonic vestit”. (Llegit a “Última Hora”, el 15.09.16, pàgina 9). Efectivament, senyor jutge, així acostuma a ser darrerament, per tal de fer la festa i lluir el bonic vestit. I és, com V.I. explica, una cerimònia que únicament se celebra un cop a la vida... Ja no hi tornen més, per devers l’església!

** Ases o persones, recollint els fems?: D’autèntica vergonya, a certes zones de Capdepera, la recollida dels fems, a l’hora de buidar les bosses. Van a tota pastilla i, en comptes de penjar-les on les han trobades, les tiren en terra,volen quan fa vent i desapareixen. Els usuaris, dia rere dia, fent corregudes a la recerca de les bosses. La qüestió és anar aviat, acabar prest i fer la feina malament. I llavors lamenten que cobren poc….

** Sí, no sé com altres vegades no s’ha parlat del gendre de Joan Pascual, de Na Taconera, i de na Maria Terrasa “Ruïssa”, o sigui de l'actor Roger Casamajor, marit de la filla d’aquells, que crec que nom Elionor. L’altre vespre vàrem poder gaudir d’una extraordinària interpretació de Roger a la pel·lícula de TV3 “Menjar de gats”. Casamajor ja ens té acostumats a veure’l a molts de serials i obres, a més de films, que l’ha configurat com un dels millors actors de parla catalana. A veure, idò, si qualque cop ens dóna el goig de venir al poble de la seva dona, a actuar.

** Ah!, no vull acabar sense fer la pregunta del milió, com es diu: “I l’oposició quan pensa demanar sobre la desafortunada instal·lació de les quatre agulles de ganxo per a protegir un habitatge particular al carrer Goya? Perquè és de suposar que els lligams familiars d’alguns amb la propietat no fa que aquesta sigui intocable, o sí?

Un altre dia hi tornarem…

Maria Juan