La Biblioteca del Golea
Climent Garau i les seves arrels gabellines


Els dies 20 i 21 de maig de 2016, Bunyola va retre un gran homenatge pòstum a Climent Garau i Arbona. Aquest recordatori, impulsat per l’ajuntament bunyolí, es va materialitzar en dues jornades durant les quals la figura de Climent Garau va ser posada en relleu per mitjà de tot un seguit d’aportacions que versaren les moltes qualitats humanes, científiques o polítiques de l’homenatjat. Sens dubte, un merescut reconeixement a aquest home que esmerçà bona part de les seves energies a fer d’aquesta illa un lloc millor, des del vessant més noble i a partir d’un humanisme irreductible.

Les ponències que es llegiren foren: Antoni Marimón (Camil·la Blanes i la Història de Mallorca de l’editorial Moll); Rafel Calafell Clar (Climent Garau en l’àmbit científic); Sebastià Serra (Del compromís cultural al compromís polític); Damià Pons (Climent Garau i el Grup Blanquerna); Teodor Suau (Hi ha un Amor més fort que la mort/ Creure en temps de crisi); Jaume Fuster i Josep Terrassa en nom de l’Associació Cap Vermell (Climent Garau i les seves arrels gabellines); Mercè Garau (Climent Garau de portes endins); Bàrbara Suau (Climent Garau a Bunyola); acabant amb l’audiovisual de Caterina Garcias i Jaume Mateu (Don Climent. Mots a l’aire).

La relació de Climent Garau amb Capdepera, tot i la dilatada residència a Bunyola, mai es va trencar i, durant un període llarg i fructífer, Cap Vermell en va ser vincle intel·lectual i afectiu. I nosaltres, amb la nostra comunicació, vàrem mirar d’estirar el fil de la nissaga dels Garau «Climentó», de veure la decisiva influència que aquesta família va tenir en el desenvolupament urbanístic de Cala Rajada, a partir del segle xix, i de resseguir-ne les petjades fins als nostres dies. Aquest que teniu aquí n’és el resultat.

 

Associació Cultural Cap Vermell

Clicant sobre la imatge es pot descarregar la publicació sencera.