S’Auba: 498 alumnes. S’Alzinar:  375 alumnes. Les noves matrícules són un constant al llarg de tot el curs. A S'Auba 18 matrícules noves la primera setmana de setembre.



Per conèixer com ha anat l'inici del curs escolar 2024/2025 hem fet unes preguntes als equips directius dels centres d'Educació Infantil i Primària del municipi (CEIP s'Alzinar i CEIP s'Auba) i a l'IES Capdepera. En tenir les respostes de l'IES Capdepera, les afegirem a la publicació. Volem donar les gràcies als equips directius per dedicar un temps a respondre, sabem que a l’inici de curs tenen molta feina. 

- Qui formau l’equip directiu del centre enguany?

- S’Auba: A s’Auba segueix el mateix equip directiu format per Trini Sánchez, com a secretària; Maria Caldentey, com a cap d'estudis; i Joan Jofre Llabrés, com ha director. El director ha renovat enguany el seu nomenament per 4 cursos, fins l’any 2028. 

- S’Alzinar: Es manté el mateix equip directiu amb na Cèlia Company Reverte, com a secretària; Magdalena Siquier Estela, com a cap d'estudis; i Maria Antònia Santandreu Massanet, com a directora. Després de set anys, aquest curs escolar, és el darrer curs com a Equip Directiu.



- Quant d’alumnes teniu matriculats, aproximadament, pel proper curs? 

- S’Auba: Actualment tenim 498 alumnes matriculats. Però el nombre pot créixer, duim 18 matrícules noves en una setmana.

- S’Alzinar: A data d'avui en el centre hi ha 375 (117 d’Educació Infantil i  258 d’Educació Primària) Però avui mateix han vingut a fer matricules noves ... És un constant al llarg del curs. Aquest creixement de les matrícules és un problema que afecta a tots els centres del municipi. Els 3 centres educatius estem en continu contacte per poder gestionar i reclamar millores en aquest aspecte. 

 

- Quines novetats teniu de cara al proper curs  2024/25? 

- S’Auba: Enguany hi ha canvi d'empresa que gestiona el menjador, a més som centre mentor en el programa de robòtica i estem a "escola 4.0". 

- S’Alzinar: Ja sabem que l’escola de s’Alzinar aposta, entre d’altres coses, per una educació musical de qualitat i que ja fa anys que duim a terme el projecte de música i comunitat amb els cursos de 3r i 4t. Doncs bé, aquest curs 2024-2025 contarem amb el projecte de Guitabons, on l’objectiu principal és introduir els guitarrons, instrument tradicional mallorquí, en els cursos de 5è EP.

  

-  Com valorau l’inici del curs. Quines són les principals mancances del centre? 

- S’Auba: Neteja, neteja i neteja. Les principals mancances del centre són tenir unes ràtios molt elevades, en la majoria de cursos, s’han triplicats els nivells de 1r a 4t d’Educació Primària.
En el centre hi ha manca d'espais per poder realitzar una educació de qualitat desdoblant i mesclant cursos i grups, tallers, etc... 

- S’Alzinar: Aquest curs escolar hem iniciat les classes amb tot el claustre de mestres, format per més de 40 professionals entre mestres, auxiliar tècnics educatius i també comptem amb una auxiliar administrativa 2 dies a la setmana. Hem tingut un bon començament, sense incidents a nivell organitzatiu.
Tanmateix, som conscients que la principal mancança és l'edifici de Primària, que fa anys que està tancat per problemes estructurals. La informació que rebem sobre l'estat d'aquest edifici per part de la Conselleria és limitada, tot i que des de l'Equip Directiu enviem un missatge automàtic cada 15 dies per mantenir-nos informats.
A causa d'aquesta situació, l'alumnat de Primària s'ha d'instal·lar en 12 aules modulars, que són espais reduïts, i amb la previsió de les noves matrícules al llarg del curs. A més, els banys no es troben en les condicions adequades per a infants, tot i que cal destacar que la setmana passada es va realitzar una pintura dels mateixos.
Som conscients que els processos administratius poden ser lents, però considerem important que ens mantinguin informats sobre l'estat del procés en tot moment i sobretot del temps d’execució d’aquests processos.
Afegir també que estam treballant per a la millora d’altres aspectes. Des de fa uns anys no comptem amb un bidell a jornada completa, i això es fa notar en el manteniment de l'escola. En relació amb la neteja, estem en contacte continu amb l'ajuntament per millorar aquest aspecte. Pel que fa a les ombres del pati, l'any passat es van sembrar més arbres, i sabem que s'està treballant per instal·lar ombratge al parc de Primària, una demanda que el centre ha estat plantejant durant anys.
Totes aquestes mancances han estat comunicades a la Conselleria i a l'Ajuntament mitjançant els procediments administratius corresponents per tal que quedin registrades.
Afortunadament, comptem amb el suport de l'AMIPA i de la regidoria d'educació de l'Ajuntament de Capdepera, que també estan fent esforços per accelerar i millorar aquests aspectes. 
 

- Alguna cosa que vulgueu afegir... 

- S’Alzinar: Que tot i aquests entrebancs, el claustre de professionals de S’Alzinar ha començat amb molta il·lusió i amb moltes ganes de tirar endavant aquest curs. I volem remarcar que s’està treballant perquè totes aquestes mancances no afectin ni amb el dia a dia de la comunitat educativa, ni al procés d'ensenyament I aprenentatge del nostre alumnat.