La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT) i Xarxa Forestal, ha organitzat la 18a edició a Mallorca i la 13a a l’illa d’Eivissa del concurs escolar de dibuix «Ni 1 Foc al bosc!». El conseller Joan Simonet, ha presentat els dibuixos i   ha destacat que «l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar del perill d’incendi forestal i continuar fomentant la cultura del risc entre la població, especialment entre els més joves».

Tal com s’ha fet durant els darrers anys, Xarxa Forestal ha convidat a participar tots els centres educatius dels territoris amb més risc d’incendi forestal de les Illes Balears, com són els situats al Llevant de Mallorca (Artà, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç) i tots els de l’illa d’Eivissa, amb la finalitat de difondre la necessitat d’actuar localment establint mesures de prevenció d’incendis sota el lema «Prevenir és actuar». A més, es pretén recordar la normativa de prohibició de fer foc durant l’època de perill alt per incendi forestal, que enguany s’ha avançat al dia 15 d’abril i fins al 15 d’octubre a Mallorca i al primer d’abril fins al 15 d’octubre a les Pitiüses.

En l’edició d’enguany del concurs de dibuix hi han participat 23 centres dels cinc municipis d’Eivissa i els deu dels municipis que conformen el Llevant nord de Mallorca. Més de 1.500 alumnes de 5è i 6è de primària i 1r d’ESO han aportat els seus dibuixos i creacions artístiques. La Conselleria i els ajuntaments implicats han entregat uns obsequis entre els guanyadors i els finalistes. 

El dibuix guanyador del concurs de dibuix «Ni 1 foc al bosc!» és el que surt en el pòster de la campanya anual. Amb els finalistes municipals es fa una postal i es difon entre la ciutadania el quadre que simplifica les normes que regulen les cremes i l’ús del foc durant l’any, tant a terrenys forestals com a terrenys agrícoles. En total, s’han editat 1.500 pòsters i 5.000 postals per repartir arreu del territori de les Illes Balears.


Resum de la normativa que regula les cremes i l'ús del foc: