Dimecres, 26 de juny, es va presentar el segon lliurament de la trilogia de «Sigues qui vulguis ser» escrita per Javier Vaca, amb il·lustracions de Pere Pascual. L’acurada edició ha estat impresa a Gràfiques Leo per a Cap Vermell, i compta amb col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera.

L’acte de presentació va tenir lloc en la terrassa coberta del Centre Cap Vermell, on es van poder comprar els dos llibres publicats. El segon volum consta de 28 capítols breus que conviden a ser contats o llegits, i que tracten tot un seguit temes i esdeveniments culturals i històrics durant el regnat de Jaume II, al voltant de l’any 1300,  com ara la construcció del castell de Capdepera o la defensa del castell d’Alaró.

El regidor de Cultura, Yannick Wilken, va donar la benvinguda i donà l’enhorabona a l’autor per  la publicació del llibre.

Paco Galian, en nom de Cap Vermell, recordà el compromís de la publicació del tres llibres escrits per Javier Vaca que formen la trilogia de Jaume I, Jaume II i el rei Sanç. Fa just un any publicàrem el primer, ara presentàvem el segon i si tot anava bé d’aquí un any sortiria el tercer. Recordà que gràcies als autors locals i a la gent que col·labora desinteressadament amb l’Associació  Cap Vermell s’ha pogut arribar a co-editar més de 50 llibres escrits per escriptors locals o amb temàtica gabellina.

Acte seguit va parlar en Tolo Alzina «Cunill» que ha prologat el llibre. Aprofità per agrair a l’autor l’oferiment de fer el pròleg recordant que trobava molt interessant com havia nascut l’idea de fer el llibre a  partir dels contes que en Javier li contava al seu fill. El treball de recerca d’en Javier “ incorpora valors, tradicions, cultura i història d’aquesta bella i fermosa terra que és Mallorca”. 



L’autor, en Javier Vaca, recordà la motivació d’escriure els llibre i el contingut del primer volum i va repassar els temes que tracta en el segon. Entre d’altres indicà els canvis en els protagonistes, la presentació de personatges històrics com en Jaume II o Ramon Llull, la narració de rondalles populars o el treball de la llata. Pe en Javien és important treballar els valors com la amistat, l'igualtat d'homes i dones, la cooperació...

En Pere Pascual indicà que per a ell ha estat tot un honor poder il·lustrar el llibre indicant que ha estat més fàcil que en el primer volum, ja que hi havia més compenetració amb l’autor. En acabar va lliurar unes làmines de dibuix signades als col·laboradors.

Enhorabona a tots