Demanen compensació per danys i perjudicis, perquè el fet de presentar-se a les 4:00 h per entregar una sanció administrativa.



Expòs:
Que a la matinada del 10 de setembre del 2023, caminant per l'avinguda Cala agulla, trob un senyal (del tipus provisional movible), tirat a la terrassa de les oficines del BBVA, (com altres que s'havien col·locat al voltant de l'antic hotel Tucan), i que encara no tenien paper amb cap ordre vigent (de fet els cotxes continuaven aparcant i no eren multats, amb aquests mateixos senyals al devora).

Procedesc a aixecar-lo, fet que no neg, i en aquell moment una patrulla de la policia local passa casualment, i ve ràpidament cap a jo, llevant-me el senyal de les mans, i deixant-lo novament tirat a terra, i em requereixen identificació, proporcionant-los el meu DNI.
Una vegada efectuada la identificació, marx del lloc dels fets. Aquesta mateixa patrulla (dos agents molt joves , i que pensam que eren agents amb pràctiques), acudeixen al meu domicili uns 40 minuts després dels fets (al voltant de les 4:00 am), despertant a la meva família, i demanant per la meva persona.

Jo estic absent en aquells moments i la meva mare, i part de la família, baixen tots angoixats, perquè pensen que alguna cosa molt greu m'ha ocorregut, perquè venguin a aquelles hores de la matinada la policia al domicili. Quan la meva mare obri la porta, els agents li diuen que he fet una broma i que em cerquen per entregar-me un paper (multa). Sense procedir a verificar qui era la persona que les rebia , li entreguen un paper , que no pot llegir al moment, ja que no porta les ulleres, i sense entendre que ha passat , agafa el paper i els policies marxen.
Seguidament, la meva mare ja amb les ulleres posades, comprova que es tracta d'una multa per moure un senyal de trànsit, per una quantia de 3000 €, i tot seguit es posa en contacte amb jo per comunicar-m'ho, cosa a la qual no puc donar crèdit en aquell moment. Davant d'aquesta quantia tan elevada i desproporcionada amb els fets, tota la familia i la meva persona quedam molt afectats psicològicament, ( no hi va haver cap intenció mai de provocar cap incident amb el senyal, i el mateix senyal quedà tirat per terra molt de dies següents).Als dies següents, la meva mare i jo intentam sol·licitar, a la desesperada, que algú ens atengui , tant a comissaria (on la meva mare va ser molt mal tractada) ,com a l'ajuntament. Ens passarem dies telefonant reiterades vegades a l'ajuntament per poder ser atesos per la batlessa, abans que s'expirés el termini del dret al descompte del 50% que apareixia a la notificació.

Veient que ja arribava la data límit per pagar dins el termini al dret del descompte, i que ningú per part de l'ajuntament ens brindava com a ciutadans i contribuents que som del municipi de Capdepera, ni tan sols el dret a ser escoltats (ja que era una injustícia i una quantia desorbitada), procedírem al pago, fent ús del paper entregat per l'agent, amb el codi que apareixia en l'esmentat paper, esperant al manco que la quantia es ves reduïda a la meitat. El pago resultant , una vegada efectuat, resulta ser de zero €.

La multa desapareix per un temps de l'Atib, i reiteradament feim comprovacions de què la multa ja no existeix, almenys per un bon grapat de dies. Davant de la nostra sorpresa que la quantia fos zero, pensàrem dues coses: o bé els agents també havien fet broma, o bé els agents molestaren a la meva família per donar-los un paper que no servia per res a la matinada. Passat un temps, novament rebem la multa per correu certificat, a pesar que ja ens sortia liquidada, i novament ens volem posar en contacte amb l'ajuntament, però davant de la transparència que ens tornam a trobar, optam per tornar a procedir al pago dins el termini per al benefici al descompte del 50% que segueix apareixent a la notificació rebuda la 2a vegada, però aquesta vegada el pago resulta ser del 3000 € i no 1500 € com era d'esperar.

Davant de tots aquests fets, sol·licito:
Què es revisi l'expedient corresponent a la sanció, ja que sent una sanció administrativa s'ha vulnerat el dret al descompte del 50% com s'indicava a les notificacions. Què es reconsideri la sanció per falta molt greu, pel fet que el senyal esmentat no complia la funció predestinada en el moment dels fets, i pel fet que els mateixos agents el varen deixar tirat lluny de l'indret on suposadament feia efecte i de forma totalment inservible. Què es verifiqui, que els agents involucrats en els fets, no estiguessin en període de pràctiques, ja que de ser així, estarien infringint la llei.

Demanem compensació per danys i perjudicis, perquè el fet de presentar-se pràcticament a les 4:00 h per entregar una sanció administrativa, és il·legal i vulnera els drets no només del sancionat, sinó també dels que cohabiten l'habitatge. Demanem explicacions a l'administració, de per què es va manipular l'import de la sanció, tantes vegades per provocar el més mal possible, sense tenir en compte els possibles drets del sancionat. Demanem explicacions de per què des de l'administració es varen negar a rebre'ns Demanem explicacions de per què els funcionaris, tenien una informació diferent de la documentada a la notificació i de per què una funcionària de l'ajuntament, li comunica a mu mare que la policia li havia comunicat que la multa no tenia dret al descompte, desdient al mateix document que ells mateixos varen presentar a les 4:00 h Am del dia dels fets.