Aquesta setmana, darrera de gener,  han començat els cursos del SOIB al centre Cap Vermell de Cala Rajada.



L’extensió de l’Escola d’Hosteleria a Cala Rajada ha començat aquesta setmana amb cinc cursos i 100 alumnes.

En aquests moments s’imparteixen els cursos d’operacions bàsiques de cuina i els d’atenció al client de rus, alemany i anglès. El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar començarà dilluns dia 3 de febrer.

El projecte d’instal·lar una seu de l’escola d’hosteleria a Cala Rajada va començar amb la signatura d’un conveni entre l’Escola d’Hoteleria de les IIles Balears, el Servei d’Ocupació de les Illes (SOIB), Ajuntament de Capdepera, Federació Empresarial Hotelera de Mallorca i Grup Cap Vermell, amb l’objectiu de professionalitzar els treballadors del sector hostaler per oferir un producte de qualitat i crear competitivitat.

Els cursos d’idiomes tenen una durada de 200 hores i els de cuina i bar 350 hores i 300 hores respectivament. Acaben tots el mes d’abril perquè els estudiants puguin incorporar-se al mercat laboral amb un nou títol acadèmic.

Les aules de formació teòrica s’han muntat al Centre Cap Vermell i les pràctiques es faran a llocs diferents. El curs d’operacions bàsiques de cuina farà les pràctiques a l’Hotel Cala Gat mentre que per fer les pràctiques del d’operacions bàsiques de bar s’ha muntat un bar complet a les instal·lacions del Centre Cap Vermell. 

S’han presentat unes 300 sol·licituds per realitzar un dels cinc cursos que s’ofereixen i l’únic requisit era estar apuntat al SOIB. A causa de la demanda s’ha hagut de fer una selecció dels aspirants ja que les places són de 20 alumnes per aula.

Aquestes són les institucions i entitats col·laboradores en l'organització dels cursos: