La ràdio de Cap Vermell en PODCASTSFa un any i mig naixia a Cap Vermell una secció de la mà de Biel Barona que estava revolucionant les ràdios convencionals. Els pòdcasts.

Llavors explicàvem: Què és un pòdcast?

Un pòdcast és una peça d'àudio amb una periodicitat definida i vocació de continuïtat que es pot escoltar o descarregar en internet. De forma més àmplia, també poden considerar-se podcasts els àudios amb muntatges de fotos fixes.

Es tracta d'un programa de ràdio que pot muntar-se en una web o blog. També existeixen plataformes com iTunes, Spotify, SoundCloud o Ivoox, que acullent aquests continguts. 

L'origen etimològic del terme prové de “iPod” (aparell per a escoltar música i àudio a través del sistema iTunes d'Apple) i “broadcast” (difusió de continguts). Aquesta definició tenia sentit fa temps, quan era necessari disposar d'un iPod per a poder reproduir-los, però avui dia els podcasts es poden escoltar sense problemes des de qualsevol pàgina web.

I és que un podcast no deixa de ser un tipus de contingut, com un post o un ebook, però en un format diferent, amb les següents característiques:
  • És un àudio digital que pot combinar veu, música i efectes sonors.
  • Normalment sol presentar-se en format mp3 o wab.
  • Els enregistraments en podcast s'allotgen en una web des d'on poden ser descarregades i, moltes vegades, reproduïdes en directe.
  • Permet un contingut molt variat: notícies, tutorials i altres continguts didàctics, peces radiofòniques, etc.
  • Sols requereixen un sistema d'enregistrament digital bàsic.
Tot i que els hem publicat a la capçalera de la web, recuperar aquests àudios es fa una mica complicat. S'ha d'anar a la icona que hi ha a la dreta i cercar l'àudio.A l'espera d'una reforma integral de la web que llavors ja anunciàvem i ara ja podem dir que és imminent, com l'entrevista als coordinadors. Els pòdcasts i els programes augmenten, alguns ja van per la segona temporada i el més important són d'una qualitat impecable en l'edició i excelsos en els continguts. Un èxit que queda per a la posteritat i que els lectors i oients de Cap Vermell cada dia ens ho agraeixen.

Aquí els teniu tots plegats: