Cap Vermell obrirà un nou espai d'àudios coincidint amb els 15 anys d'aquesta web


Cap Vermell inicia una renovació d'aquesta web amb una secció novedosa de potcasts que dirigirà, coordinarà i assessorarà Biel Flaquer Barona. Ahir a la seu de la Cerviseria es perfilaren els serralls que quedaven pendents i segellaren l'acord amb Paco Galián, en representació de l'Associació Cap Vermell.
Estam segurs que aquesta nova secció donarà un fort impuls a la dinàmica informativa de Capdepera que, com sempre, queda oberta a tothom i que des d'ara vos convidam a que hi participeu. 
Coincideix aquesta renovació, que també afectarà altres seccions i que renovarà la web de dalt a baix, amb els 15 anys de la web de Cap Vermell. Un referent digital a Mallorca, a punt d'arribar als 30.000 articles publicats.
Esperam que aquesta nova secció tengui una molt bona acollida i contribueixi a "fer poble" (concepte que omple la boca de molts de dirigents i pocs assimilen) mitjançant la participació ciutadana i la difussió  de la informació.  

I què és un pòdcast?

Un pòdcast és una peça d'àudio amb una periodicitat definida i vocació de continuïtat que es pot escoltar o descarregar en internet. De forma més àmplia, també poden considerar-se podcasts els àudios amb muntatges de fotos fixes.

Es tracta d'un programa de ràdio que pot muntar-se en una web o blog. També existeixen plataformes com iTunes, Spotify, SoundCloud o Ivoox, que acullent aquests continguts. 

L'origen etimològic del terme prové de “iPod” (aparell per a escoltar música i àudio a través del sistema iTunes d'Apple) i “broadcast” (difusió de continguts). Aquesta definició tenia sentit fa temps, quan era necessari disposar d'un iPod per a poder reproduir-los, però avui dia els podcasts es poden escoltar sense problemes des de qualsevol pàgina web.

I és que un podcast no deixa de ser un tipus de contingut, com un post o un ebook, però en un format diferent, amb les següents característiques:
  • És un àudio digital que pot combinar veu, música i efectes sonors.
  • Normalment sol presentar-se en format mp3 o wab.
  • Els enregistraments en podcast s'allotgen en una web des d'on poden ser descarregades i, moltes vegades, reproduïdes en directe.
  • Permet un contingut molt variat: notícies, tutorials i altres continguts didàctics, peces radiofòniques, etc.
  • Sols requereixen un sistema d'enregistrament digital bàsic.