El dia de la presentació, els Bombu tengueren una gran sorpresa: la neta de Jaume Garau, el que havia marxat a Catalunya, Georgina Mallafrè Garau, comparegué a la presentación del receptari en un retrobament emocionant.

Georgina Mallafrè Garau, dreta. Asseguts, d'esquerra a dreta: Tomeu Garau, Antoni Garau, Colau Garau i Poncio Garau.


En Toni Garau, el dia la presentació del receptari ens deia. “I tot això gràcies a la padrina Bet” , referint-se al fet que si la padrina Bet no hagués fet el receptari, ara no s'hagués publicat el llibre. Però la vesprada no acabà així. A la família, encara li esperava una sorpresa major que l'auditori ple de gent: el retrobament amb la branca familiar que marxà a Barcelona. 

A l’entrevista a Antoni Garau Bombu, que publicàrem a aquestes pàgines, el cappare actual de Cas Bombu, de 92 anys, ens explica la seva genealogia:
“Del matrimoni de Bet i Colau «Bombu», en sortiren quatre fills: Tomeu, Margalida, Catalina i Jaume. En Tomeu tingué dos fills: en Toni i en Colau. En Jaume va estudiar de pilot naval, però no va navegar, sinó que va quedar per Catalunya. Les dues germanes varen ser les cuineres de Cas Bombu”.

El dia de la presentació, els Bombu tengueren una gran sorpresa: La neta d'en Jaume, el que havia marxat a Catalunya, Georgina Mallafrè Garau, comparegué a la presentación del receptari en un retrobament emocionant.
Georgina Mallafrè Garau és besneta de la padrina Bet, igual que en Tomeu Garau Esteva o en Poncio Garau. 

Volíem entrevistar-la però per no interrompre la màgia del moment li demanàrem que ens enviàs una mica de la seva història familiar. Ens prometé que ens l'enviaria i de com s’assabentà de la presentació del llibre.

                                                                     Jaume Garau Alzina



Ens contà que Jaume Garau, el seu padrí, va néixer el 13 de juny de 1906 a Cala Rajada, poc sé de la seva infantesa, va anar a Barcelona a estudiar la carrera naval. El seu tiet Ferragut tenia negocis a Tarragona i un bon dia el va anar a visitar i, anant a veure a les seves cosines al col·legi de la Presentació de Tarragona, va veure una noia que el va enamorar.
Dos anys més tard, ja es va establir a Tarragona amb el negoci que el tiet va deixar a les seves mans, la Renault, i va fundar la seva pròpia família devers 1930.
Casat amb Josefina Martí, van tenir 5 fills: Nicolau -1931-, Elisabeth -1933-2017+-, Josefina -1936-, Núria -1945- i Bernabé Jaume -1947-.


Josefina Martí, esposa de Jaume Garau.


Jaume i Josefina amb Nicolau i Elisabeth;  amb la mare d'ella, l'àvia Lola.

Georgina Mallafrè Garau és filla d'Elisabeth Garau.
En un altra article ens explicarà les seves vivències i records de Cala Rajada. El que sa mare i les ties li contaven... Anècdotes com que sa mare tenia la recepta de la llagosta a la bomba apuntada amb codi secret perquè ningú no la desxifràs.

Ens alegram, com no pot ser d'altra manera, que gràcies a un llibre s'hagi produït aquest retrobament. I gràcies a Joana Colom que ha fet possible aquest "petit miracle".