Aquest estiu la Lluna se veurà més gran i brillant



  Dia 10 d'agost serà la de major intensitat
 
 

 

Les tres llunes plenes de l'estiu 2014  seran més grosses i més brillants que la resta degut a la coincidència amb el perigeu (manco distància entre la Lluna i la Terra).  L'òrbita a partir de la qual la Lluna gira al voltant de la Terra no és del tot circular, i això fa que la seva distància respecte la terra canviï.

Les llunes senceres d'aquest estiu coincidiran amb l'anomenat perigeu, el punt en el qual Terra i Lluna són més a prop. Per aquest motiu, el passat 12 de juliol la Lluna ja va ser aparentment més grossa.

El proper dia 10 d'agost serà quan la lluna es vegi més gran i brillant. La d'agost serà la més grossa, ja que a part de coincidir amb el dia del perigeu, coincidirà fins i tot amb l'hora de més proximitat. Entre el punt de més proximitat i el de més llunyania la distància entre la Terra i la Lluna varia de l'ordre d'uns 50000 quilòmetres. Es calcula que en el perigeu la lluna pot arribar a ser un 30% més brillant si el cel és serè, i més d'un 10% més grossa. 

Així que no us perdeu la sortida de la Lluna el proper dia 10 d'agost. El passeig marítim de Cala Rajada pot ser un lloc excel·lent per gaudir de la seva sortida, prenent qualque refresc a qualsevol de les terrasses o passejant vora la mar. 

Dia 9 de setembre se repetirà el fenomen.

Us animau a enviar-nos les vostres fotografies?