La cova des Cingle (o cova Mitjana), una excursió d'estiu



 Important: per entrar a la cova cal anar equipats amb cordes ja que  l'escala es troba despenjada i rompuda.










Aquesta excursió curteta, d'estiu, permet visitar una cova situada entre Font de Sa Cala i Canyamel.
Aquest estiu l'he tornat a fer amb un grup de joves que eren de visita a Cala Rajada i he volgut fer aquesta ressenya per avisar que l'escala d'entrada a la cova es troba en mal estat, de fet no se pot usar per baixar/pujar. Així si pensau anar tenir en compte que no és gens fàcil fer-ho sense cordes i un mínim de tècnica i força.
Nosaltres vam baixar perquè duiem una corda de 20 metres i vam poder assegurar-nos amb una vaga. La pujada va ser prou dificultosa. Queda dit perquè no faceu l'excursió de bades, i una vegada arribats no tingueu la fustració de no poder visitar la cova.



Normalment es sol fer sortint des de l'extrem sud de l'urbanització des Provensals. Passat el portell (obert)  se segueix un camí en direcció sud, no l'hem de deixar (passarem per una sitja i un forn de calç molt ben conservat) i en uns 10-15 minuts arribarem a el llit d'un torrent. Travessarem el torrent i comença una aspra pujada (10 minuts) fins un coll. Tot el camí es troba marcat amb punts blaus.
A partir d'aquest coll deixarem de banda els punts blaus i girant cap a l'esquerra (cap a la mar) baixarem seguint unes fites que ens indiquen la millor ruta (no hi ha camí pròpiament dit).



Ja a la vorera de mar girarem a l'esquerra pels penya-segats fins arribar a l'entrada de la cova. Aquesta entrada, si no s'ha anat mai, de vegades és mala de trobar.

Una vegada dintre trobarem una cova petita però de gran bellesa, que inclou una deliciosa platgeta. Millor mirau les imatges de l'interior.



Com he dit al principi nosaltres vam entrar per uns corda i assegurant-nos amb una altra.  



Caldrà mirar de tornar a posar (o adobar, o retirar) l'escala de l'entrada. Si la visitau recordau que no s'ha d'alterar el medi i ni fer malbé a les formacions (estalactites i estalagmites). Per favor no dur espelmes ja alteren el medi i no deixa de ser una brutor més.



Us deixam unes imatges de la cova.











Paco Galian