Image

Camins d'es Fangar. Son Macià – escoles del Puig de n’Alanar
   

     Dia 15 de desembre, el grup excursionista de Capdepera i Cala Rajada, Cranques Reumàtiques, teníem previst anar d’excursió al Castell del Rei a Pollença. Demanàrem autorització i aquesta no arribà. Així que canviàrem d’objectiu i ens decidírem a partir pels camins d'es Fangar, amb la intenció de participar en la marxa reivindicativa a favor de l’obertura dels camins públics. 

 Image

Malgrat que el temps no acompanyava, vaja fred!, ens trobàrem a Son Macià, a les 10 del matí, amb el gruix d’excursionistes que havien de fer la ruta fins l’escola del Puig de n’Alanar, i que foren prop de mil.

La caminada de devers dues hores travessa, per un ample camí de carro, un zona de gran bellesa entre camps de conreu i bosc de pinar, sota la presència contínua del Puig de Sant Salvador.

No hi ha grans desnivells, la qual cosa fa recomanable el camí per començar la temporada. En arribar a l’escola del Puig de n’Alanar, nosaltres tornàrem pel matgeix camí  cap a Son Macià, mentre que la majoria dels participants optaren per tornar amb cotxes que havien tingut la precaució de deixar al final de la ruta. Així i tot, la tornada la férem més aviat i en tres hores i mitja érem al punt de partida.


Image
Antiga escola unitària d'Alanar. Cales de Mallorca.

 Llevat del fred i d'un petit ruixat, just començar l'excursió, el temps respectà la caminada i no ens banyàrem massa.

 


MÉS FOTOS 
Zona de Pinar

Puig de Sant Salvador al fons

De blanc podeu distinguir la Consellera d'Agriculturai Pesca, Mercè Amer que, a títol personal i com a manacorina, també reivindicà l'apertura d'aquests bells camins públics.

Anem cap es Fangar,
pel camins defensar.
Que cap senyor pudent,
es quedi el que no és seu.
Anem a berenar,
i abans a caminar,
que o pasarem molt bé,
tit ple de bona gent,
mentre espaculadors,
i gent amb pretensions,
ens volen privar,
del que del poble és.
Diumenge dia 16
tots cap a Saon Macià,
A revindicar
els camins des Fangar.