Inauguren "LOS DOS" en el Melis Cursach dia 3 de desembre.


Són artistes que resideixen fa anys a Artà i Capdepera respectivament, i no és la primera ni segona exposició que fan. De fet, són assidus al Cap Vermell.
Ara, aquest mes de desembre al Melis Cursach, ens presenten una proposta innovadora i molt bella: "LOS DOS". Un diàleg artístic on la fotografia és transformada en pintura. En aquest cas, sí que les imatges diuen més que les paraules. Si les fotografies de Norbert ja són molt atractives i novedoses de per si, i la pintura de na Barbara és molt bella i harmònica, la unió d'ambdós arts és d'una bellesa espectacular.Tot i les dificultats idiomàtiques, hem volgut parlar amb ells per tal que ens expliquin aquesta experiència. Tal volta sia aquesta la raó de la brevetat de les seves respostes. Però comencem pel principi, com els hi ha anat al llarg d'aquest any de pandèmia...

-Feia dos anys que no fèieu cap exposició... És dur això per a un artista?
Barbara:
No, no ha estat difícil perquè em vaig poder concentrar en la creació de la meva galeria al meu estudi d'Artà.
Norbert:
Jo vaig aprofitar el temps per posar-me al dia amb moltes coses que havia deixat enrere.

-Com és el treball de l'artista durant la pandèmia COVID 19?
Bàrbara:
No vaig treballar gaire, però així i tot se'm van acabar les pintures i no podia comprar, així que vaig fer quadres amb una altra combinació de tonalitats.
Norbert:
Vaig utilitzar el temps de forma creativa per crear moltes obres noves.
-Com i quan sorgeix aquest projecte "LOS DOS". Diàlegs entre Artistes; aquesta exposició al Melis Cursach?
Barbara:
Norbert es va acostar a mi i em va preguntar si estava interessada a col·laborar-hi. Em va donar un quadre de mostra i tot d'una ens posarem d'acord.
Norbert:
Sempre he volgut treballar amb un artista del gremi de la pintura, com ara na Barbara Radinger, per obrir nous camins, i ha sigut una experiència molt enriquidora.

-Barbara i Norbert, us coneixíeu d'abans?, ja havíeu fet alguna feina plegats?
Barbara:
Per descomptat conec la tècnica de pintar sobre fotografia, però realment fer-ho amb Norbert era nou per a mi.
Norbert:
Quan dues persones creatives es troben i s'uneixen sempre hi ha un bon resultat. Com podreu observar a l'exposició ELS DOS.-En una feina a dos, com es comença i es dóna per acabada una obra?
Barbara:
Vaig triar una foto de la gran col·lecció de Norbert i hi vaig treballar. Un quadre està acabat quan tots dos diuen que ja no es pot millorar més.
Quan vaig triar una foto, vaig saber què faria i amb quina tècnica. Va ser emocionant per mi aplicar les tècniques que havia après durant els meus estudis.

Norbert:
Intercanviant idees i desenvolupant-ne de noves per presentar al final un bon resultat conjunt.

-Els resultats de la fusió fotografia i pintura són espectaculars. Capdepera té a veure amb aquest projecte?
Barbara i Norbert:
Vam tenir la idea de fer quadres amb la nostra tècnica en comú com a homenatge a l'hospitalitat de Capdepera i esperam que a la gent de Capdepera els hi agradi.-Què podrà veure l'espectador que vengui a aquesta exposició?
L'espectador veu obres realitzades per dos artistes que pertanyen al projecte LOS DOS. Així mateix, podrà observar com es presenta cadascun dels dos artistes de manera individual.

-Ens comentàveu que heu fet uns preus especials molt assequibles, explica-ho per favor...
Senzillament volem agrair la càlida hospitalitat amb què ens acullen a Capdepera amb preus molt assequibles.-Alguna cosa més?
Vos esperam al Melis Cursach per gaudir una estona plegats i envoltats de l'art produït en aquestes contrades.

Moltes gràcies. Anau-hi que ho paga!L'exposició s'inaugura divendres 3 de desembre de 2021 a les 18 h. i romandrà oberta del 3 al 19 de desembre de 17 a 19 h. Dilluns tancat. Dimecres també de 11 a 13 h.