"Una novetat important de la temporada és presència d’una preparadora física..."



Al començament de la lliga de bàsquet de les distintes categories, hem volgut parlar amb la presidenta del Club de Bàsquet Capdepera de les novetats que hi ha en la nova temporada, que ara just acaba de començar. Ens hem vist a la cafeteria del poliesportiu “Es Figural” mentre els més joves fan el seu entrenament.

- Normalment feis l’assemblea del club per l’estiu, enguany encara no heu feta?
- No, no  hem feta. El motiu es que hem estat tot l’estiu negociant. Se’n va anar en Javi Macarro com a coordinador i hem estat negociant amb els entrenadors, ja que la junta no vol que hi hagi “coordinadors” com abans i la nostra idea és que hagi siguin alguns entrenadors els qui s’encarregui de tasques que nosaltres des de la junta no podem fer per motius laborals o de temps o perquè no en sabem. I hem estat en un estira i amolla, durant l’estiu per organitzar-nos. La representant del club som jo, com presidenta, però tinc un vot com la resta de membres de la junta. Tots tenim un vot... qui ve a la reunió vota i qui no ve no vota. Ho duim tot de forma col·legiada i ens hem distribuït les feines. Així en Pep Sancho és l’encarregat dels esdeveniments com la jornada de portes obertes o el 3x3, en Sergio s’ocupa de la captació d’entrenadors i dels cursos que fan; na Maria du tot la paperassa; en Biel s’encarrega dels arbitratges; en Lorenzo del seguiment de la línia esportiva del club també és el que ha organitzat els equips; En Ferrera és l’enllaç dels entrenadors amb la Junta; na Natàlia serà l’encarregada de fer les cròniques, les relacions amb la premsa i la captació d’esponsors ( i tots els demés hi ajudem); Kiko Lechón s’encarrega de la roba ajudada per n’ Ana, qui també col·laborarà amb les inscripcions de l’escoleta de bàsquet;  Antònia Caimari és la tresorera; Micaela és la secretària; i jo a tapar forats, de tot un poc. I no me vull deixar a  Paco Moll, José Pérez i en “Mosson” que sempre els trobes per a muntar les infraestructures de qualsevol esdeveniment. Malgrat cada membre de la Junta és resposable d’un aspecte o altre, la veritat és que ens ajudem i feim feina conjuntament. N’hi ha altres membres de la Junta que no tenen responsabilitats específiques i col·laboren on fan falta.

Foto d'arxiu

- Quants d’equips teniu enguany?
-  Començant pel més petits tenim les escoletes, que enguany sembla que ha pegat una empenta forta, n’hi ha molta demanda. En Pep Sancho té molt bona cura dels al·lots (hauríeu de venir a veure un entrenament seu!), els petits just fan mitja hora d’entrenament, però veure el que els hi prepara ... a jo me sorprèn. Maties i Noa s’encarregaran dels més grandets, també n’hi ha dues juvenils que ja estan preparades i volen començar a ajudar en els entrenaments. L’altra categoria és són els pre-minis que durà en Sergio, aquí també n’hi ha al·lots i al·lotes júniors que volen col·laborar amb l’entrenador. Els minis els durà en Ferrera. Els infantils estan a càrrec de na Maria i en Biel. Enguany  no tenim cadet, però si júnior masculí que també durà na Maria. En Lorenzo entrenarà els sèniors masculins i  en Ferrera els sub-23.  Aquesta distribució és en part a la titulació que se requereix per a entrenar cada equip, així els sub-23  necessiten un segon nivell  i nosaltres només tenim a na Maria o en Ferrera. N’hi ha pocs entrenador amb el segon nivell i el nostre club té aquests dos.

- I equips femenins?
-Enguany femenins només tenim l’equip sub-23, format per nines que són júnior i tres que tenen 21/22 anys, que hem ajuntades per a fer un equip. Ens suposa una despesa important, quasi com un equip autonòmic, però l’il·lusió de les que no  teníem equip i les que no podien jugar ens ha decidit. Què faran? No ho sabem, però podran jugar.


Foto d'arxiu. Presentació temporada 2017_18

- I cada equip ha de tenir, a més, els delegats...
- Sí, a part dels entrenadors, cada equip ha de tenir un o dos delegats i a més el delegat de camp. N’hi ha un bon equip humà en el club que fan possible la pràctica del bàsquet a Capdepera.

-  Alguna novetat d’aquesta temporada?
- Una novetat més important que tenim en el club, és la presència d’una preparadora física, na Noelia Ramos. Tothom esta al cent per cent amb ella. Va començar pels sèniors, sub-23 i júniors, i ha seguit per juvenils, minis i pre-minis... i anirà a les escoletes. Algú es demanarà perquè també els més petits, i crec que és necessari perquè els ensenyarà a caminar bé, córrer bé i fer uns estirament com cal. Ens hem adonat que no fèiem els estiraments bé i  són molt importants.

- Quin problemes teniu com a club de bàsquet?
- Nosaltres, la Junta, hem decidit tirar cap endavant, tinguent molts de punts en contra, com la burocràcia que és molt dolenta. Ara n’hi ha una gent nova a la Federació que s’ha trobat amb problemes com els arbitratges. Nosaltres vam demanar cursos d’entrenadors i estan fent.  També hi ha el tema dels àrbitres, que està malament. Un àrbitre realment només cobra uns 20 euros i tot l’altre que es paga són pluses o assegurances, per un partit  pagues uns 60 euros, però un sènior o  sub-23  arriba als 100 euros... arriben a ser molt de doblers. Per fer-vos una idea un equip autonòmic ens costa al voltant d’uns set mil euros per temporada. Per això duim els bars de les festes i feim altres activitats per a recaptar doblers i com no els esponsors, als quals agraeixo la seva ajuda

També hi ha el problema dels espais i l’ultilització de les pistes d’ Es Figueral. Som conscients que n’hi ha molts d’equips, que ens hem d’adaptar i compartir però pens que els criteris per la tria de vegades no són del tot justs i n’hi ha aspectes que són interpretables. Amb el regidor hi ha bona sintonia, però els problemes hi són.

-Res més a afegir?
- Bé donar les gràcies a tots els qui col·laboren per mantenir el club i que a Capdepera hi hagi bàsquet. Jugadors,  entrenadors, membres de la junta, pares i mares... en fi molta gent que ajuden quan fa falta. Esperem tenir una bona  temporada.

Moltes gràcies Petra. Des de Cap Vermell intentarem seguir informant i publicant cròniques dels partits. Com dius: Bona temporada!