Image

RAFEL FERNÁNDEZ MALLOL

 

Cap Vermell-Què et va decidir a presentar-te a les municipals?


-En Tolo Alzina es va posar en contacte amb mi per explicar-me el que pretenien fer i em va engrescar el fet d’esser gent jove, tots de la mateixa edat, vaig creure que era un projecte bo, juvenil, i que podia donar un tomb a Capdepera.

 -Una vegada a l’Ajuntament, què és el que més t’ha sorprès?


-M’ha sorprès la lentitud de l’administració, pensava que els tràmits serien molt més àgils, que les distintes àrees eren més autònomes. Des de fora no saps com funcionen els pressuposts, sempre hi ha aquest senyor que et diu si t'estàs passant o no hi arribes. La quantitat de permissos i paperassa que s’ha moure per fer qualsevol cosa.

 -En aquest mandat, què és el que més t’agradaria aconseguir?


Durant aquets quatre anys, i a l’àrea de cultura, la reforma total de ca’n Creu d’Inca, després la rehabilitació de la cooperativa, a sa Tafona Nova, on hi habilitarem un quasi museu etnològic i, de moment, hi exposarem el material de les festes  de sant Antoni que formarà part de la dinamització turística de Capdepera. El tercer projecte que intentaré dur a terme, encara que no sé si serà possible, és un multi-aulari, devora el polisportiu, al solar destinat a ús d’equipaments educatius, per englobar tot el que és formació d’adults. Després en queda un altra que no sé realment si es podrà fer, que és una plaça coberta a Capdepera, per a fer-hi tot tipus d’actes, com els que hem anat fent a la carpa; però seria un lloc fitxo i sense que ens hagués de costar cap duro.


 -Com es veu el poble des del balcó de la Sala?


Tot d’una, en entrar a l’Ajuntament, em vaig trobar amb les festes i vistes des de l’altra banda són totalment diferents. Una activitat en la qual he participat sempre és el corre-focs, enguany l’he vist d’una altra manera, no el vaig disfrutar, tens la preocupació que tot surti bé, que no hi hagi incidències. I després que ets un representant del poble i intentes no defraudar, intent veure el poble amb totes les mancances que té i quan, per exemple, surt a passejar vaig anotant el que veig, voravies espenyades, llums trencats… veus el poble d’una altra manera.