Bàrbara Femenias i Maria Antònia Gomis,
                             esplèndides en el seu habitual concert de Sant Roc
Beneït dia de la marmota musical de les Festes de Sant Roc, el concert que ni falta mai, ni mai ens decep. Les dues intèrprets locals, Bàrbara Femenias i Maria Antònia Gomis, veu i piano, cada any ens fan un esplèndid regal en forma de recital que, per als amants de la bona música, esdevé una fita indefugible. Perfectament acoblades i plenes de complicitats, emmotllant-se l'una a l'altra sense fissures, pianista i soprano esdevenen un tot gairebé indestriable, pura delícia per als oients.

Un altre dels mèrits d'aquest duo musical el consitueix, en cada nou concert, la tria del programa. Mai deixen de sorprendre'ns, per aquest cantó, i enguany menys que cap altra vegada. No és senzill defugir els clàssics "de tota la vida", aquells que potser tothom espera, i renunciar a un cert efectisme d'obres plenes de sforzandos o de sobreaguts, o a aquells passatges pianístics plens de virtuosisme, i a canvi agombolar un repertori-homenatge a la melodia i a uns autors que també mereixen que ja se'ls consideri clàssics. Dalla, Kern, Morricone, Kaempfert, Piovani, Donaldson o Gershwin, per a nosaltres – i així ho demostra el pas dels anys amb la seva música mantenint tota la vigència – formen part d'una constel·lació que té reservat un lloc a l'altar de la història.

Idò per aquí, bàsicament, va discórrer el concert, cosa que ens va fer molt feliços, a nosaltres i a tot el públic que gairebé va omplir l'auditori del Centre Cap vermell. Escoltar La vie en rose, L.O.V.E., Cinema Paradiso, The Man i love, All the Things You are, My Baby just cares for me o La vita e bella interpretades per na Bàrbara i na Maria Antònia no té preu i la seva actuació és un acte que, per si sol, justifica plenament les Festes de Sanr Roc. De manera que nosaltres no podem fer altra cosa que donar-los les gràcies, un any més, tot esperant, ja, el concert de l'any que ve. Un concert, el del 2019, en què aquestes dues senyores de la música tornaran – així ho exigim – a comparèixer carregades de solvència i de bon gust per a una nova actuació, de la qual l'únic que en desconeixem és el programa amb què ens sorprendran.