Un valor segur



 

Aquesta és l'aposta segura de cada any per les festes de Sant Roc, i, a més, la que aporta un plus de qualitat i de nivell al programa. Na Bárbara i na Maria Antònia, o na Maria Antònia i na Bàrbara, compareixen indefectiblement a la cita anual i ens ofereixen un d'aquells moments que els melòmans agraïm infinitament. Sabem d'antuvi que en sortirem satisfets i aquest duo mai ens decep, tampoc enguany.
 


El divendres 14, amb l'auditori del Centre Cap Vermell gairebé ple, tot va començar amb la delicada ària “Du bist bei mir”, aquesta obra que pel que sembla s'ha atribuït erròniament a Bach però sigui seva o de G.H.Stölzel, arriba com una torrentada de sensibilitat. I d'aquí en endavant, només belles pàgines de la millor música, algunes de les quals, per menys escoltades, ens emocionaren inevitablement. Estam parlant del “Caro mio ben”, de Giuseppe Giordani, o de lària “Ombra mai fu”, de l'òpera Serse, de G.F.Haendel. Però també d'aquells temes més escoltats però que no ens cansam mai d'escolar, com ara el delicadíssim “Laschia ch'io pianga”, del matei Haendel. La segona part, més propera quant al repertori, per dir-ho d'alguna manera, entre d'altres temes ens oferí aquell “O mio bambino caro” de Puccini, que han cantat totes les sopranos de prestigi i que na Bàrbara i na Maria Antònia dugueren fins a un nivell altíssim. I la festa acabà amb la molt popular selecció de “Carmen”, i deim popular en el sentit que la gent s'estima aquesta partitura i se l'ha feta seva. Aquí, soprano i pianista, enmig del fervor del públic, acabaren d'arrodonir un repertori que no oferí cap escletxa i que, per tant, hem de qualificar de magnífic.

 
Bàrbara Femenias i Maria Antònia Gomis, amb molts d'anys de treballar plegades, formen no ja un duo, sinó un element musical indissociable, del qual no se sap ben bé on acaba el teclat del piano i comença la veu humana. Qualitat i bon gust per donar i per vendre, una mostra més del nivell musical d'aquest poble. Ja deim, una aposta segura de les festes de Sant Roc, un concert del qual esperam poder gaudir molts d'anys més.