Ses beneïdes


Tot perfecte, cap problema, temps esplèndid, gran participació, puntualitat... Què més es pot demanar.

Si el dissabte és per a la bauxa i per a la bulla, el dia de Sant Antoni és el de la tradició, on tot discorre d'acord amb el protocol i on el millor que pot passar... és que passi allò que tothom espera. I així va ser, en aquesta ocasió, per fortuna.

Parlàvem de puntualitat, i a les 3 del capvespre en punt els obrers majors ja estaven a punt de partida. I no hagueren d'esperar gaire, perquè immediatament es presentà la comitiva: el carro, sant Antoni, els dimonis i la banda de música. I endavant s'ha dit.Parlàvem, en la crònica anterior, de la gran vitalitat de què gaudeix actualment aquesta festa. Ara hi afegiríem que també sembla tenir el futur assegurat. Si més no, i segons es desprèn d'aquesta fotografia, per la tendra incorporació de les noves generacions a tot el que faci olor de Sant Antoni.Les carrosses.
Totes, sense que en falti cap.

Carros, carretons i cabriols

Ses beneïdesEls genets

I altre bestiar...
Què seria, la cavalcada, sense en Joan Trobat?

I més tradició. El cant de la codolada. Ells són els cantadors: na Maria Llaneres, en Joan Genovard, en Miquel Garau i en Pere Fortesa.El derelicte, les restes del naufragi, el que quedava de l'Obreria a darrera hora.I el darrer ball. Moment brillant, culminació de dos dies de festa, tancador d'una celebració multitudinària. Finalment, els dimonis posen el genoll en terra, es reten a Sant Antoni i aquest, com sempre, venç les temptacions. Els malignes l'any que ve ho tornaran intentar.

S'ha acabat la feina. És l'hora del descans, des de la satisfacció d'haver fet el que tocava i d'haver-ho fet molt bé. Gràcies, dimonis -tots!-, gràcies sant Antoni, gràcies banda de música, gràcies Obreria... Gràcies a tothom.


I que ningú s'oblidi que els dies 21, 22 i 23 ens n'espera una altra ració a Cala Rajada.