Aribaren amb un vaixell ple de regals per a tothom



Fidels a la seva cita, dia 5 de gener Els Reis van arribar al nostre municipi pel port de Cala Rajada. Enguany el bon temps ha acompanyat i comparegué una gentada en l'esplanada del moll. Allà estava tot preparat per la rebuda de Ses Majestats d'Orient, amb la decoració feta per les escoles del municipi, música, llum, els patges, ...

Gairebé puntual la barca voltà l'espigó, alhora que un petit castell de focs artificials celebrava l'arribada, atracà i baixaren Els Reis. Cada Rei acompanyats dels seus patges i criats arribaren per un passadís fins el lloc on feren els discursos en les seves estranyes llengües (això sí degudament traduïdes!). L’arribada és lenta ja que Melcior, Gaspar i Baltasar no deixaven de saludar a nins i nines.

Fetes les xerrades de l’arribada, que es resumeixen amb l’idea que el viatge ha estat llarg i mogut i que duien molts de regals, la comitiva marxà cap a l’església de Cala Rajada precedida per la Banda de Cornetes i Tambors (uns altres que sempre hi són a la rebuda). Davant els penons a cavall, seguits per les carrosses amb Els Reis i una multitud de nins, nines i majors.
A l’església, plena de gom a gom, els nins i nines van ser rebuts pels Reis, rebent caramels i fent les fotografies de rigor. Tot  molt ben organitzat, per la Comissió dels Reis.

Després Els Reis partiren cap a Capdepera. L’arribada va ser pel carrer des Port arribant a l’Ajuntament. Allà parlàrem des del balcó i anaren cap a l’Església de Sant Bartomeu. Deixats els presents al naixement vivent van fer el repartiment de caramels en la mateixa església.

Com altres anys no faltà una xocolata calenta per animar l’espera d’Els Reis, feta pels xocolaters de sempre. N’hi havia molta gent (no feia massa fred)  i se va acabar tot, més de 70 litres.

Us deixem algunes imatges de l’arribada a Cala Rajada i Capdepera.

Cala Rajada






































Capdepera