En el Mercat Medieval 2022 hi ha hagut una bona presència de la llata. Hem pogut veure com enguany hi ha hagut vàries paradetes d'articles artesanals de l'obra de pauma. És un bon senyal que l'artesania més característica del municipi (i la comarca) tingui major presencia al Mercat Medieval de Capdepera. Tradició i innovació de l'obra de pauma han estat molt presents.

La paradeta de Ses Madones de Sa Llata segueix amb la seva tradicional participació, des del primer any, per bé que han traslladat la seva ubicació habitual des de la plaça de l’Orient a la plaça des Sitjar. La paradeta els ha quedat molt atractiva.

L’Associació d’Amics de la Llata ha estat present amb una paradeta al carrer Fondo, concretament a la portassa de la cotxeria del Melis-Cursach, oferint productes de llata trenats per associats on s'hi han integrat el col·lectiu de Ses Maries. Destacar, coma a novetat, les arrecades de na Mar Font que han triomfat de manera espectacular.

En Salvador Martínez, que sol participar a mercats d’arreu de l’illa, no s’ha perdut el nostre Mercat Medieval, ubicant la seva paradeta a la plaça de l’Orient.

Però hi ha hagut altres artesans i comercials que han ofert les serves creacions durant el Mercat Medieval, n'Aina Pistola, una habitual del carrer Major, pasada la plaça des Sitjar i na Magdalena Mesquida al carrer Pla den Cosset que ho feia per primera vegada.               

Sense oblidar la botiga de Son Poca Palla, cap i casal de l'obra de pauma a Capdepera, que, a una cantonada del Mercat, tengué les portes obertes tot el cap de setmana.