El divendres, 13 de maig,  s’ha consolidat com a dia per gaudir amb certa tranquil·litat, sense aglomeracions, del Mercat Medieval. Al matí es confonen els escolars amb els primers visitants, que arribats el migdia comencen a omplir les paradetes de la plaça de la Menjua i la plaça des Sitjar.



A les 18 hores començà el primer cercavila de músics i malabaristes que anuncien l’obertura del Mercat. Enguany com ja havíem comentat sense “paseillo” d’autoritats, que quedaren a les portes de l’església i del castell per a rebre les autoritats abans d’iniciar el pregó.

El pregó a càrrec de Gabriel Torres Malpesa el podeu llegir a Cap Vermell. En Biel va fer un prego amb tot un seguit de recordances personals, posant en valor la generació que va construir el poble que ara coneixem fent un recordatori d’antigues botigues, fusteries, ferreries, establiments hotelers, obra de pauma...  Com hem comentat abans, el podeu llegir íntegre en aquesta web.



La Coral s’Alzinar va posar el punt musical amb una sèrie de cançons medievals i acabà amb Capdepera, Capdepera i La Balanguera. Un magnífic concert curtet i alegret.



Pel que fa al protocol de l’acte, ens arribà  (de varies persones) un suggeriment pel que fa a la manca d’una mínima presentació de l’acte com era habitual fins ara.

Acabat el pregó, molts d’assistents passaren per la paradeta d’Herbes de Can Planetes, gairebé una tradició, mentre que la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el batle van voltar per les paradetes per fer-se fotografies “oficials” de torn.









El dissabte acabà amb música, primer a la plaça de la Menjua amb els Germans Martorell que oferiren un concert amb cançons populars versionades i el grup  Emboirats.









I per acabar a la plaça des Sitjar, el grup català  “Músics de carrer” oferiren, per primera vegada a Mallorca, el seu Tribut a Txarango.  No cal dir que les places durant els concerts eren plenes a vessar.