Un any més Els Reis arribaren el dia 5 de gener, enguany amb el vaixell Picaseu segon al port de Cala Rajada. No fallen, cada any compareixen darrer el mur del moll amb la gran estrella de Betlem a sobre: són en Melcior, en Gaspar i en Baltasar.

I la gent tampoc falla, una vegada més l’explanada del moll s’ompli de nins i nines que esperaven il·lusionats i expectant l’arribada dels tres reis d’Orient. I la Comissió d'Els Reis de Capdepera tornà a organitzar un esdeveniment tan especial amb molta cura i dedicació, que com anunciem al titolar resultà espectacular.



A les 17 hores s’inicià el passa-carrers que dugué les carrosses amb el patges, per recollir els Reis i dur-los a l’església d’El Carme i, després a Capdepera. El recorregut del passa-carrers va  estar precedit per la Banda de Música de Capdepera.









A partir de les 18, el moll era ple de petits i grans esperant l’arribada. Una espera impacient, que acabà amb els tres coets i un castell de focs artificials que anunciaren la presència del la barca de bou a l’entrada del port.







Tota la comitiva reial travessà l’explanada per un passadís mentre saludaven als nins i nines que se’ls acostaven, fins pujar al mur des d’on realitzaren els seus breus parlaments en les seves peculiars llengües, diligentment traduïts per l’Ambaixador reial. Contents de tornar a arribar per la mar (afortunadament una mar prou tranquil·la, sense onatge) i al port, van demanar als infants que llegeixin més,  que mengessin de tot i que no miressin tant les pantalletes de mòbils (Això també pels adults!).





Abans d’iniciar la comitiva fins l’església a les seves espectaculars carrosses, preparades per la Comissió d’Els Reis, van lliurar un regal a na Nena Flaquer pel seu dibuix que es reprodueix al cartell de les festes.

Enmig d’un bany de multituds a les carrosses reials, precedides per la banda de Música i els carters reials a cavall, els Reis repartien caramels i salutacions a tort i dret.







En arribar a l’església d’El Carme de Cala Rajada escoltaren a cada un dels nins i nines que se’ls acostà obsequiant-los amb una bossa de caramels. Els pares i mares aprofitaren per fotografiar els seus fills amb els Reis. Com podeu imaginar l’església s’omplí de gom a gom.


 



Amb una mica de retràs els Reis arribaren a Capdepera pel carrer Col·legi amb una comitiva semblant a la de Cala Rajada, és a dir, Banda de música al davant, seguidament els carters reials a cavall i cada de les carrosses amb els seu rei i els corresponents patges. A la plaça de l’Orient s’agombolà el gruix de gent que els esperava.





En arribar a la plaça de l’església, els Reis  baixaren de les carrosses i saludaren des del portal de l’ajuntament i pujaren al balcó, on cada un dels reis va fer el seu discurs.  En comitiva entraren a l’església de Sant Bartomeu, donaren les ofrenes al bon Jesús del betlem vivent que els esperava i ja asseguts a la seves respectives butaques van rebre cada un dels nins i nines presents obsequiant-los amb una bossa de caramels.











Els Reis i la seva comitiva amb part de la Comissió.



Malgrat les previsions de pluges ( de fet a altres pobles de la comarca se van suspendre les cabalgates) el temps se comportà, i malgrat el fred propi de l'hivern no va ploure, ni va fer vent...