Hem titular la crònica com la verbena calarrajadera més concorreguda i, pot ser,  podríem ampliar el marc a tot el Llevant de Mallorca. Dissabte, 15 de juliol, se compliren els pronòstics i la tradicional festa en el moll de Cala Rajada omplí l’esplanada on es celebrava de gom a gom. Però anem a parts.

El grup encarregat d’obrir la “nit amb més marxa” va ser el grup Los Javaloyas, uns grans professionals dels escenaris amb un repertori clàssic de revetlla, amb cançons populars i pasdobles, pensat en fer ballar a la gent gran que sols comparèixer a la primera hora. És el moment del públic assegut a les cadires gaudint de la música (la majoria)  i uns pocs ballant a “la pista” davant l’escenari.
 

Els encarregats d’escalfar la vetllada i canviar de registre, van ser el grup SUSTRANDOS, que tornà a demostrar la seva capacitat per animar l’ambient. La pista s’ompli i les cadires començaren a recular. Un magnífic concert del grup amb fort accent gabellí, amb una molt bona selecció de temes i posada en escena contundent i convincent. No és estanya que gaudeixin d’un gran grup de seguidors incondicionals davant l’escenari.
 

I del joves de Sustrandos als consolidats RODAMONS, tot un referent de les verbenes de l’illa i del nostre municipi. Una aposta sòlida i fiable, amb gran professionalitat damunt l’escenari. Aconseguiren mantenir la “marxa” amb notable eficàcia. Com es comentava, pot ser que la gent tingui moltes ganes de sortir, però si els grups musicals no estan a la alçada la festa decau i Rodamons aprovarem amb un notable alt.
 

 Rodamons deixaren els llistó molt alt, però el darrer grup VALNOU, recollí el testimoni i dugueren la vetllada a un final intens amb un públic entregat que, malgrat l’hora, seguia omplint l’esplanada del moll.  Durant gairebé dues hores superaren àmpliament les expectaves dels més exigents.
 

En definitiva la frase del programa que convidava a festa “ La nit amb més marxa  i més esperada de l’any....” pot resumir perfectament la crònica de la vetllada.

Dit això un parell de comentaris. Gran feina dels membres de l’Associació de les Fetes del Carme i col·laboradors (a més de muntar el bar i servir durant tota la nit, després quedava desmuntar, arreplegar i fer recollida de cadires i brutors de punts conflictius),  dels tècnics que feren que tot anés com una seda, dels grups musicals, del servei de neteja (que en poc temps deixaren l’esplanada ben neta), de la policia local... en fi de tots i totes les que fan possible aquesta nit.

A part de la brutor (s’hauria d’intentar tornar als tassons reciclats reutilitzables i usar les papereres i contenidors instal·lats) i els botellots al voltant de la festa, no tenim constància de cap incident ressenyable.

Diumenge amb la processó marítima, la missa al moll i els focs artificials acaben les festes d’El Carme 2023.