Els grups Sustrandos i Fallen heroes varen animar el moll de Cala Rajada

 

El vespre té aquestes coses: rock i jovent, i més si som a damunt les festes del Carme. Les formacions locals Sustrandos, que foren els primers en actuar, i Fallen Heroes, animaren el vespre amb un repertori de patxanga i de rock, respectivament, al moll de Cala Rajada.

El primer que ens cridà l'atenció va ser l'estructura de les bandes: eren dos grups o era només un? Si ho hem de qualificar per l'estil direm que eren dues, les bandes. La segona mantenia la base de la primera, que havia incorporat la secció de vents. Sustrandos (Margalida, cantant; Luisi, guitarra, Pau al teclat, Sansaloni, bateria; , Joan al baix, Montxet al saxo, Jaume com a trompeta, Julia al trombó i Yannik a la guitarra i veu) va oferir un concert notable, amb música que es podia ballar, festiva i engrescadora, a la línea de grups d'ska i rock, estils tan propis d'aquestes festes (varen recordar La gran orquesta republicana o els locals Greska). Cal destacar la joventud dels seus components. Alguns espectadors s'atreviren a ballar a davant de l'escenari, d'altres s'ho veieren des de la grada. El vespre era agradable devora de la mar, envoltats de barques, tot i la calor que havia fet durant el dia, segurament, per l'encalentiment global del planeta. La versió que feren de Bob Marley va ser memorable.




Després actuà la banda Fallen heroes, una jove formació encapçalada pel frontman Yannick, qui va saber donar el millor d'ell per capitanejar les bandes. Els solos del guitarrista anaven acompanyats del ritme greu del baix de Joan, qui demostrà una gran habilitat en la pràctica de l'instrument. S'ha de considerar que els components s'avenen molt bé, això fa que el grup rutlli. D'altra banda, les composicions propies varen ser brillants, com les que varen sortir del talent del jove teclista, Pau. També les versions varen estar molt ben executades ( amb lleugers lapsus ben resolts), com la de Can't stop dels Red Hot Chilli Peppers. La nit prometia, els pares i les mares animàven. La gent gaudia de la nit, del tasser de les festes, on hi havien begudes refrescants, amb la novetat del combo camiseta i tassó, per un mòdic preu. Les cançons pròpies que més resultaren, segons algunes enteses, foren les balades de rock.

En definitiva, el rock jove està ben viu, els seus components són destres amb els instruments, i el públic jove també va fer acte de presència en una nit memorable, que va servir com a avanç del que serà la Morralla xop. I és que les festes del Carme, comencen a donar bon Karma, bon...Carme.