Aquest mes d'abril és d'aquells d'anar amb l'agenda en la mà per recordar a quina hora és l'activitat d'avui o de demà que hi ha i a on. Podeu comprovar-ho: quatre espectacles teatrals, quatre concerts, quatre exposicions, dues presentacions de llibres i a més les activitats del dia de Sant Jordi, la Setmana Santa o les pel·lícules de cine més oscaritzades. Tot un esclat d'esdeveniments propi de la primavera més florida. És difícil destacar una sola activitat. A primera vista destacaríem el concert del Rèquiem de Mozart de la Coral S'Alzinar amb l'Orquestra Simfònica de les Balears o el de Pau Riba i la seva banda MU. L'exposició d'ARBRES del Projecte Llevant. La presentació de la novel·la de Biel Mir (de la qual Cap Vermell n'és coeditor). I quant al teatre, "Alícia en el país de les Meravelles" de la qual nés protagonista principal Laura Liesegang i que obrirà la IX Mostra de teatre infantil i juvenil o "La història robada" (que, propera a la commemoració dels 80 anys de la II República, conta la vida del batle Garanya de Manacor).
Sabem de la diversitat de gustos culturals. Aquí teniu la relació. Pensau que a quasevol d'aquests actes, per petit o insignificant que pugui semblar, podeu descobrir noves sensacions i moments inoblidables.
De tots ells en tendreu sobrada informació en aquestes mateixes pàgines.





Clicau damunt les imatges per fer-les més grans



DISSABTE 9 D’ABRIL A LES 20 HORES AUDITORI  CAP VERMEL CALA RAJADA

Pau Terol (Piano)
 
www.pauterol.com

Concert basat en la figura del jazz català Tete Montoliu, amb repertori estàndard de jazz arranjat per a l’ocasió i amb alguns arranjaments del mateixTete. Inclusió també de temes originals d’alguns dels grans del jazz com Oscar Peterson, Monty Alexander o Ahmad Jamal (principals influències de Pau Terol).
Duració aproximada: 1h 15 min

Pau Terol (Reus, 1982) 
 El setembre de 2005 es traslladà a Boston per seguir estudiant a Berklee. Estudià piano jazz principalment amb Frank Carlberg, JoAnne Brackeen i Ray Santisi, piano clàssic amb Ed Bedner i improvisació amb Ed Tomassi. La mateixa tardor de 2005 grava el disc Night Dancers amb Paolo Lattanzi Group, el disc sortí al mercat de la mà del segell discogràfic italià Silta Records. El març de 2006 el departament de piano de Berklee li atorga el premi "Piano Performance Achievement Award" per la gravació Warming Up. Més tard, a la tardor de 2007 va ser elegit com a pianista en la Berklee Contemporary Symphony Orchestra sota la direcció de Peter Cokkinias. El desembre de 2007 obtingué la llicenciatura amb honors "Magna Cum Laude" en l'especialitat de Piano Performance, des del gener fins a l'abril de 2008 seguí residint a Boston on compaginà la docència i la interpretació. Actualment segueix dedicant-s'hi a Los Angeles.

Pau Terol ha actuat a diferents festivals de jazz i cicles de música com són el Festival Internacional de Jazz de Reus (edicions 2003, 2004, 2005 i 2008), Festival Internacional de Dixieland de Tarragona (edició 2004), Cicle de Música de Cambra dins dels Festivals d'Estiu Reus 2006, etc. Ha tocat amb músics com Dave Mitchell, Esteve Pi, Ximo Tébar, Pere Loewe, Dimitri Skidanov, etc.

Divendres, 15
A les 21h al Teatre Municipal
presentació del llibre Ploma de ferro 2006-2010.
Comptarà amb un concert especial de Niu a Tres (Laila Cagigal -veu, Joanmi Sancho – guitarra, Jeroni Sureda – bateria) fent cançons que expliquen històries en clau de jazz i bossanova, i amb la col·laboració especial de Suso Reixach repassant alguns dels seus temes més emblemàtics.

Dissabte, 16
A les 19.30h al Centre Cap Vermell, Réquiem de Mozart,
a càrrec de la Coral s’Alzinar i l’Orquesta Simfònica de les Illes Balears. Director Salvador Brotons. Entrada lliure. S'obrirà l'Auditori a les 19,15h.

 
Dilluns, 18
A les 21h al Teatre de Capdepera Pau Riba i MU presenten EADX Electròccid Accide Dioptria Xou. 
 http://www.pauriba.com

Tornant al rollo elèctric després de tants anys amb temes com Llu-na robada, Conxita Cases, Maria, Vostè (tu, tu mateixa), Braian de Cloun, Es fa llarg esperartrella de la fortuna... amb MU, un grup d’allò més canyero. La cosa va de quartet – bateria, baix i dos guitarres elèctriques, una de les quals pot esdevenir flamenca en moments donats- per llençar altre cop els rocs més durs de tota la discografia de PAU RIBA I MU

Amb els "Muuu" (part dels components del grup de música experimental Matavacas, potser els més "heavys", i més tard de Gàrgola) s'ens ofereix de nou una revisió de temes emblemàtics, els que aparèixen als discos "Electròccid Àccid Alquimístic Xoc" i l'aclamat "Dioptria". No obstant el que sobta en aquest espectacle és el caire radical i hard-rocker que aquesta salvatge formació li ha donat a aquests clàssics del Roc a Catalunya. El que anirà evolucionant d'aquesta proposa es completament imprevisible



Divendres, 1
II Mostra de teatre amateur. Projecte HEXAGON
A  les 21h al Teatre de Capdepera la companyia EmbruixART (Andratx) presenta Ballant, ballant... la història.
Direcció: Joan Porcel. Coreografía de Ramon Ginard.

L’espectacle “Ballant, ballant... la història” és un ball, un seguit de balls que a poc a poc ens capfiquen a la història d’un país, mitjançant la història d’un teatre. La vida del Teatro Argentino d’Andratx serveix a la Companyia EmbruixART d’excusa per fer un viatge a través d’un segle de música, un segle de cançons i un segle de balls.
El vestuari, el maquillatge i un total de 22 actors i actrius en escena fan d’aquest espectacle una obra per a tots els públics.

Dissabte, 2
A les 21h al Teatre de Capdepera Sa Boira (Fundación ONCE) presenta Criaturas.
Un muntatge amb quinze escenes diferents i un nexe comú: el món dels nins. “Criaturas” únicament defineix la distància esgarrifosa que moltes vegades separa el món adult del pueril; això sí, donant un punt còmic a unes situacions ja de per si enutjoses, confuses i iròniques que es viuen en el dia a dia. El muntatge ens desdibuixa, també, unes criatures que a més d’un li produirien terror i que al cap i a la fi no deixen de ser reflex dels nostres propis traumes. Una comèdia que ens trasllada al punt de vista inofensiu dels nins i les nines ficats en un món que no entenen i al d’uns pares que ja havien oblidat que ells una vegada també havien estat nins.

Divendres, 8
A les 21h al Teatre de Capdepera La fornal presenta La història robada. Direcció i dramatúrgia: Joan Gomila.

“La història robada” tracta de na Laura, una jove que té la inquietud de conèixer la vida de l’alcalde republicà Antoni Amer. Un dia rep, a través d’un missatger, l’esborrany de la biografia escrita pel seu pare, historiador. Des de la lectura d’aquells papers, sorgiexen els personatges dels dies passats, i que van des de la primera república, passant per la segona, fins als tràgics fets de 1936. I ens expliquen la història de la memòria col•lectiva d’un poble.
Amb aquest espectacle volem esbrinar els antecedents que donaren lloc que persones moderades que creien en l’educació, posaren en pràctica la seva fe en la política i, com incomprensiblement, pagaren amb la mort la seva implicació a millorar la societat del seu temps.

Premi projectes escènics ajuntament de Palma 201
Premi del públic a millor espectacle balear de la XV Fira del teatre de Manacor 2010
Projecte Alcover 2010
A continuació xerrada amb el director, Joan Gomila, escriptor, Antoni Tugores. També hi  participaran els actors i actrius.
Entrada: 8€





Divendres, 29 i dissabte 30 a les 19h al Teatre de Capdepera. Mallorca So i Rafel Brunet presenten Alícia al país de les meravelles (Musical).
Direcció Rafel Brunet, música de Jaume Carreras amb Laura Liesegang en el paper d’Alícia i Àngela Aso fa dos papers diferents (flor i carta).

Un muntatge a on 9 actors interpreten a més de 20 personatges seguint la línea del musical amb cançons i coreografia.  
Basat en el conte “Alice in wonderland”, un conte a on la fantasia de la protagonista i els personatges que l’envolten atrapen el públic fent que participi en el joc dramàtic.
N’Alicia és una nina molt imaginativa que no aconsegueix concentrar-se en l’estudi i no atura de tafanejar en els seus pensaments més fantàstics mentre passeja pel camp amb la seva institutriu. De sobte, veu passar un conill blanc molt atrafegat i li va al darrera.
Seguint el conill blanc, es capbussa al món que hi ha a l’altra banda del mirall, un món màgic ple de sorpreses.
El conill cerca uns guants blancs per poder presentar-se davant la Reina. Entre balls i cançons i un seguit de personatges estafalaris; com els dos germans juganers, Un home amb un capell i una llebre que celebren els no-aniversaris, o la Reina Blanca, desfilen al voltant d’Alicia, que arriba a presentar-se davant la Reina dels Cors, jugar amb ella una partida de pilota, en la qual la Reina fa trampa, i la arriba a enfadar tant que arriba a ordenar que li tallin el cap. Alicia s’amaga entre els nins espectadors que l’ajuden.
Finalmente després de moltes peripècies torna a trobar-se al mig del prat amb la seva educadora que la sermoneja i li diu que cal que sigui realista i menys fantasiosa. Just en aquest moment, la institutriu veu passar un conill blanc, però no n’hi fa cas.