Divendres, 20  de setembre, va tenir lloc la cloenda de l’exposició “Arxiu sentimental de Joan Guaita, 40 anys en el món de l’Art” que ha estat exposat al Centre Melis Cursach des del 7 de juny de 2024.

 Na Maria Massanet va donar la benvinguda i presentà l'acte.

L’acte consistí en un concert de Claudio Constantini, piano i bandoneó a la Torre de Canyamel. El pianista peruà, resident a Madrid que va interpretat un programa amb J.S. Bach i L.V. Beethoven com a protagonistes. Amb bandoneó va interpretar el Preludi de la suite per a Cello solo nº1  i Chaconne de la Partitta per a violí solo nº2 de J.S. Bach. Al piano va interpretar  el Rondó OP.51 nº1 en Do Major i la Sonata no.57 “Appassionata” en Fa Menor ( 1. Allegro Assai, 2. Andante con moto i 3. Allegro ma non troppo). Acabà amb l’Ave Maria de A. Piazzola al bandoneó.
 

Claudio Constantini és un reputat intèrpret i compositor amb una sòlida formació clàssica que es complementa amb una gran passió per gèneres musicals populars, especialment llatinoamericans.  Ha actuat en nombrosos  escenaris de primer nivell a Europa i Amèrica, va ser nominat a un Latin Grammy  al millor àlbum clàssic, guanyador del primer premi del concurs internacional Astor Piazzola (2005) i de la competició Litman (NY). Ha publicat 10 discs.
 



El públic assistent va omplir la planta baixa de la torre i comptà  amb la presència de la presidenta del Govern, Margalida Prohens acompanyada per la batlessa de Capdepera, Mireia Ferrer, el galerista Joan Guaita, regidors i regidores de l'Ajuntament de Capdepera i altres representants del món de la política i l'art. Com hem comentat un tancador d’or per per posar punt i final els actes de l'exposició: «Arxiu sentimental de Joan Guaita. 40 anys en el món de l'Art».