Divendres, 20 de setembre, se va reunir el club de lectura de a Biblioteca de Capdepera per a comentar el llibre “La biblioteca de fuego”  de Maria Zaragoza. Devers 25 lectores i lectors va comentar el llibre de la  escriptora madrilenya que compta amb una prolífica producció literària amb comptes, novel·les, novel·les gràfiques, prosa poètica, cinema i teatre radiofònic.
 

El llibre narra una història localitzada a Madrid durant el setge viscut durant la Guerra Civil, i l’esforç de funcionaris i treballadors compromesos amb la conservació del patrimoni. Amb una important feina de documentació fa un retrat molt realista de la vida durant la guerra i els excessos dels dos bandos, sense caure en l’equidistància. Maria Zaragoza fa una obra de ficció amb elements i personatges reals, que convivent amb altres imaginaris. Com cada sessió les bibliotecàries ens van  preparar una breu guia de lectura.
 

Durant el debat varen sorgir molts de temes relacionats amb la novel·la, començant per la vida de la gent durant el setge de Madrid, la pèrdua de les llibertats de les dones aconseguides durant la república, el saqueig del patrimoni, la repressió... inclús van comentar com s’organitzen els llibres a les prestatgeries de les biblioteques i els antics registres d’adquisició de llibres.
 

Després del llarg col·loqui vam passar a sopar preparat pels lectors, amb exquisides viandes a la vegada que s’allargà el col·loqui d’una forma més distesa.
 

En general el llibre va agradar molt i el valoraren molt positivament, per bé que alguns lectors van reconèixer certa dificultat inicial. Enhorabona a l’escriptora. Maria Zaragoza, va aconseguir que la seva obra aportés molts d’elements de debat.

 

El proper llibre del club de lectura serà “Les vencedores” de Laetitia Colombani.